Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

середу, 13 березня 2013 р.

«Ліричні пісні 30-40-х років XX століття»


17 лютого в бібліотеці «Деміївська» відбувся культурно-просвітницький захід «Ліричні пісні 30-40-х років XX століття». Постійний ведучий музикознавець і композитор О.Рєзнік розповів про цілу епоху коли були створені музичні шедеври. Незважаючи на те, що 30-40-і роки XX століття це роки сталінського терору, була складена найбільша кількість ліричних музичних творів. 
Цікава розповідь супроводжувалась показом відеороликів і звучанням чудових пісень. 
Окрім видатних творів того часу, композиторів М.Богословського, І.Дунаєвського, А.Цфасмана, М.Блантера аудиторії запропонували і маловідомі композиції Г.Носова, М.Будашкіна, Г.Лепського, М.Мінха та інші.


Присутні відкрили для себе цілу епоху бардовської та фольклорної пісні і дізналися нові імена композиторів, що написали шлягери того часу, серед них Ф.Квятковської «У самовара я и моя Маша», М.Мінха «Параход», Я.Сашина «Сиреневый туман». Багато говорилось і про післявоєнні пісні – це переважно вальси та фольклор. Присутні подивились кадри тогочасних художніх фільмів і насолоджувались музикою створеною до них. 

Читальний зал бібліотеки був вщент заповнений слухачами, що стало підтвердженням актуальності представленої тематики заходу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар