Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

суботу, 22 листопада 2014 р.

Хто знав, хто вів смертям і стратам лік?

            Під такою назвою  20 листопада 2014 року для учнів 9-го класу спеціалізованої школи І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням французької мови № 110 відбувся день інформування, присвячений Дню пам'яті жертв голодомору. На заході були присутні директор школи Л.І.Дубовик, заступник директора В.Лисенко, класний керівник Ю.Миронова. У заході також приймали участь  заступник директора Державного архіву Київської області Г.В.Бойко, ст. науковий співробітник ДАКО Коваленко І.Я.
            Зав.бібліотекою Г.Козлова зазначила, що замучені й загиблі від штучно створеного тоталітарною державою голодомору жертви заслуговують на людську пошану, пам'ять, Божу молитву, увічнення.
            У своєму виступі директор школи Л.Дубовик відзначила, що голодоморний терор залишив мільйони безіменних поховань, смуток і біль у душах людей і тому такі заходи до річниць людомору-геноциду діти повинні постійно відвідувати.
Директор школи Лариса Дубовик
   У заключному слові  заст.директора Державного архіву Київської області  Г.Бойко розповіла, що майже в кожному селі і місті є люди, які пам'ятають ті страшні часи. Співробітники ДАКО, науковці та багато інших дослідників, доклавши великих зусиль та зібравши понад 40000 документів і свідчень, опрацювали з них понад 15000, які лягли в основу обласного тому Національної книги пам'яті. Ця книга проливає світло на засекречену комуністичним режимом протягом багатьох десятиліть найбільшу трагедію українського народу - Голодомор 1932-1933 років, та особливості його перебігу на Київщині. Один примірник цієї книги Галина Василівна передала у дар бібліотеці.
 












Немає коментарів:

Дописати коментар