Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

четвер, 12 листопада 2015 р.

СИЛА ВІТРУ - 5

8 листопада у бібліотеці «Деміївська» відбулось відкриття V кочового літературно-музичного фестивалю «СИЛА ВІТРУ», який його організатори називають фестивалем культури степів. На ньому зустрічаються поети, прозаїки, музиканти, автори пісень з усієї України. Особливістю фестивалю є те, що він проводиться у різних містах України. За п’ять років існування «СИЛА ВІТРУ» побувала у Кривому Розі, Дніпропетровську, Луганську, Донецьку, Зорінську, Вінниці, Симферополі, Києві.


Автор цього фестивалю поет та публіцист з міста Зорінськ Луганської обл. Олексій Мартиненко (Луганськ-Вінниця). На заході Олексій Мартиненко представив усі випуски журналу «Сила вітру», розповів про ідею фестивалю, далі учасники читали вірші, слухали музику, знайомилися та спілкувалися у вільному форматі. «Кожного разу ми відкриваємо нові формати. З кожним роком фестиваль стає більш молодіжним і в якійсь мірі ближче до людей, – говорить засновник руху Олексій Мартиненко, - і дуже приємно, що все більше людей погоджуються «кочувати» по країні з «СИЛОЮ ВІТРУ».

У цьому році організувати першу частину фестивалю (15:00-18:00) Олексію допомагали працівники ЦРБ ім. М.О. Некрасова ЦБС Голосіївського району м. Києва у рамках соціокультурного проекту "З любов'ю до життя" в бібліотеці «Деміївська». Прийшли не тільки молоді поети та музиканти, але й постійні читачі бібліотек. 












Подібні заходи залучають унікальні творчі особистості, у чому ми пересвідчились, познайомившись з новими цікавими авторами.

Молодий поет, студент Київської академії муніципального управління Енді Кріц представив на фестивалі свої поезії та подарував бібліотеці власне літературно-художнє видання «Призрак». Поезія збірки створена в літературному напрямку декадентство, який полягає у запереченні, занепаді життя, але при цьому текст подається естетично.














Вадим Волков, член Національної спілки письменників України, керівник поетичної студії у бардівському клубі «Вертикаль», представив вірші з авторської збірки «Пост». Книга включає сто вибраних поезій, які були написані на Івано-Франківщині, Харкові, Києві, в різних містах Росії та дальньому зарубіжжі у 1988-2002 рр.


Прикрасою фестивалю та його творчим натхненням стали надзвичайно ліричні пісні у виконанні відомого київського барда і композитора Тетяни Доміловської.













Друга частина фестивалю (19:00-23:00) пройшла у київському кнайп-клубі «Купідон», де визначили переможця конкурсу «Поет з народу». Ним стала українська поетеса, культуролог, кандидат педагогічних наук, професор кафедри культурології Інституту філософської освіти та науки Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова Євгенія Більченко.


Немає коментарів:

Дописати коментар