Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

понеділок, 22 лютого 2016 р.

Храм, який пам'ятає Лесю

14 лютого 2016 року о 14.00 у читальній залі бібліотеки відбувся тематичний вечір "Храм, який пам'ятає Лесю", присвячений 145-річчю від дня народження видатної української поетеси Лесі Українки. На вечорі були присутні слухачі Програми "Ділова англійська он-лайн для молоді - вимушених переселенців зі Сходу України", письменники, музиканти та читачі бібліотеки.
                                    Захід відкрила зав. бібліотекою Галина Козлова                                 

Вона розповіла присутнім про життєвий та творчий шлях видатної української поетеси, а також про трагічне Лесине кохання до тяжко хворого на сухоту Сергія Мержинського. Окремо Галина Анатоліївна зупинилася на відносинах Лесі Українки та її чоловіка Климента Квітки.
У святковому вбранні
            





Климент Квітка - етнограф, музикознавець, фольклорист. Зберіг для нащадків близько 6000 народних пісень, з яких понад 200 використали для своїх творів українські та російські композитори. Автор ста наукових праць. За часів радянської влади двічі перебував у сталінських в'язницях і таборах.
25 липня 1907 року (за ст.ст.) він одружився з Лесею на Деміївці у Свято-Вознесенському храмі.



Вірші Лесі Українки на заході читала Тетяна Димань - заслужений діяч естрадного мистецтва України, викладач-методист, композитор, співачка, режисер, ведуча, художній керівник вокального дуету "Орнамент".


Народна артистка України Людмила Семененко виконала пісні на слова Лесі Українки. Музика - Тетяни Димань, композитора, лауреата премії ім. Наталі Забіли (в номінації - композитор).


Співає Людмила Семененко

Також у заході прийняли участь композитор Олена Малишко-Березовська (фортепіано) та студент 5-го курсу Національної музичної академії ім. П.І. Чайковського Темур Якубов (скрипка).



Майстер-клас "Вишивка етнографічна" для вимушених переселенців із зони АТО провела Тетяна Серебреннікова.



Фото на згадку

Немає коментарів:

Дописати коментар