Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

четвер, 16 червня 2016 р.

Літературно-вишивальне спілкування на Деміївці

Централізована бібліотечна система Голосіївського р-ну м. Києва
ЦРБ ім М.О.Некрасова
Бібліотека «Деміївська" 

До Року Івана Франка та в рамках проекту «Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев, 1876» 

ЛІТЕРАТУРНО-ВИШИВАЛЬНЕ СПІЛКУВАННЯ НА ДЕМІЇВЦІ 
Вишивка як ознака національної ідентифікації українців.
Вишитий одяг видатних українців. Іван Франко.
Одягти дитину до школи у вишитий одяг: досвід та поради майстринь ZETA atelier 

Дати та зміст занять: 

Понеділок, 30 травня. Бібліотека -- осередок культурного життя серед книг та історичних постатей, пов’язаних з Голосіївом (Леся Українка, Іван Франко, М. Рильський, Олена Пчілка, ін.) 

Середа, 1 червня. Огляд видань з крою та шиття, народної вишивки. Викрійки сорочок для першачків. Читаємо та вишиваємо! 

Четвер, 9 червня. Вишиті аксесуари. Краватки Івана Франка, Максима Рильського. 50-річчя заснування Літературно-меморіального музею Максима Рильського. Читаємо та вишиваємо!
 
Середа, 15 червня. Одяг дітей української інтелігенції 100 років тому і сьогодні. Лікнеп з вибору тканин та матеріалів для сучасного зручного дитячого одягу. Читаємо та вишиваємо! 

Середа, 22 червня. Сучасний і традиційний крій, популярна вишивка чи відтворення родинних орнаментів, історична реконструкція, ін. в дитячих речах. Доцільність використання. Дороговказ для матусь.
 
Середа, 29 червня. Іван Франко – перший видавець творів Лесі Українки. Косачі та Франки. Спілкування між дорослими та дітьми. Читаємо та вишиваємо!

Середа, 6 липня До Дня народження Олени Пчілки. «До милих читачів «Молодої України». Звертання Ольги Петрівни Драгоманової-Косач зі сторінок часописів до дітей з приводу народної вишивки. Читаємо та вишиваємо! 

Середа, 13 липня Таланти маленької Лариси Косач (художні, музичні, рукодільні) і вплив родинного виховання на формування світогляду дитини. По білих снах рожевії гадки легенькі гаптували мережки, і мрії ткались золото-блакитні, спокійні, тихі, не такі, як літні... Леся Українка, «Лісова пісня»
 
Середа, 20 липня. Ольга Франко (Хоружинська) – видавець, фольклорист, перекладач, громадська діячка. Дружина Івана Франка. Листування з Оленою Пчілкою. Читаємо та вишиваємо! 

Середа, 27 липня. Діти Івана Франка. Збірка «Іван Франко -- дітям» видавництва «Апріорі». Читаємо та вишиваємо! 

Середа, 3 серпня. Іван Труш та Іван Франко. Читаємо та вишиваємо! 

Середа, 10 серпня. «Іван Франко і Київ». Музей видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького. Читаємо та вишиваємо! 

Середа, 17 серпня. Національний музей літератури України (колишня Колегія Павла Галагана). Бібліотека, де працював Франко. Каплиця, де вінчався з Ольгою Хоружинською. Читаємо та вишиваємо! 

Вівторок, 23 серпня До Дня незалежності України. Вишивка як ознака національної ідентифікації українців. Вплив книги та бібліотеки на формування національної свідомості. Демонстрація вишитого-пошитого в бібліотеці впродовж літа. 

Середа, 31 серпня До 160-річчя від дня народження і до 100-річчя від дня смерті Івана Франка. Батьки і діти-- учні школи№92 ім. Івана Франка Голосіївського району м. Києва в бібліотеці «Деміївська» 

Початок зустрічей о 12 годині і в додаткових оголошеннях. В програмі можливі зміни. Додаткова інформація за тел. (066)2873082, (068) 5273567 
Організатор -- Тетяна Серебреннікова

Немає коментарів:

Дописати коментар