Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

суботу, 17 вересня 2016 р.

Від коріння роду нашого...(про реставрацію пам'яток архітектури України)

      14 вересня 2016 року у читальній залі бібліотеки відбувся вечір спогадів члена Національної спілки архітекторів України Ірини Малакової. 

 Ірина Магомедівна - людина-легенда. Вона   є автором      проектів реставрації понад  50    пам'яток архітектури Києва та    України. Серед найвідоміших    об'єктів :  Національний банк України, музей мистецтв ім. Б. та В. Ханенків, Троїцька церква Іонинського монастиря, Маріїнський палац, Палац Воронцова у Сімферополі, Покровська церква у с.Пархомівка на Київщині, колона Магдебурзького права, театр ім. І. Франка, будинок на Андріївському узвозі, 13 та багато інших.
  Є автором меморіальної дошки В.Липському, встановленої 1975 року на будівлі Президії НАН України.
       Присутні на заході захоплено слухали розповідь Ірини Магомедівни про історію створення пам'ятників архітектури, стан цих об'єктів до і після реставрації та цікаві випадки, які відбувалися під час їхньої роботи. І все це було проілюстровано світлинами другої половини ХХ століття.
       Доповідь Ірини Малакової супроводжувалася грою на піаніно композитора Олени Малишко-Березовської, у виконанні якої прозвучали власні музичні твори.

Немає коментарів:

Дописати коментар