Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

пʼятницю, 28 грудня 2018 р.

Відчиняє двері казка...

                                                                                                "Адже справа завжди сильніша слів"
                                                                                                                                   Ніна Королюк (Андрос)
   

23 грудня 2018 року в читальній залі бібліотеки  "Деміївська" відбулася творча зустріч з кандидатом мистецтвознавства, лауреатом багатьох міжнародних літературних премій, професором Київської музичної академії імені П.І. Чайковського Ніною Іванівною Королюк.    Живе у Києві. Протягом багатьох років читала лекції з історії хорової музики в університетах Канади, Швеції, США та Іспанії.
З повагою до Ніни Іванівни захід відвідали : академік НАН України, всесвітньовідомий український математик в галузі теорії ймовірностей  Володимир Семенович Королюк, академік НАН України, заступник директора Інституту кібернетики імені В.М. Глушкова Олександр Васильович Палагін, академік НАН України, директор УМІФ Володимир Анатолійович Широков, художній керівник Національної філармонії, народний артист України Лукашев Володимир Іванович.

Ніна Іванівна Королюк (Андрос) - автор більш ніж 50 наукових робіт, в тому числі монографій про втілення поезії Т.Г. Шевченка в музиці, навчальних посібників і хрестоматій для середніх спеціальних і вищих музичних навчальних закладів. Автор багатьох літературних творів, виданих українською та російською мовами. Серед них - казково-фантастична трилогія "Чарівна скрипка майстра".
Ніна Іванівна - неординарна особистість. Вона працювала з режисером Романом Віктюком (за її казкою він поставив виставу); художником  Нікасом Сафроновим (спільний проект - її казки і його картини-ілюстрації).  Ніна Королюк (чи не єдина серед українців!), хто зустрічався з геніальним письменником Умберто Еко в Італії в його міланському будинку.

Колектив бібліотеки презентував виставку-експозицію "Казковий світ реального та магії" про життєвий та творчий шлях Ніни Королюк.


На заході були присутні ветерани-атовці, члени Спілки об'єднань громадян "Всеукраїнська Асоціація Організацій учасників АТО "Мужність": голова Валентин Лихоліт, заступник Дмитро Іванов, О.Оніщенко, В.Костянчук, А. Литвин, В. Великосамбірський, Тамара Чубанова. 


                                                                                                          
 Для дітей воїнів АТО та читачів бібліотеки була зіграна вистава за казкою Ніни Андрос "Лялькар". Головну роль зіграв актор Київського академічного молодого театру Михайло Дзяд. У виставі також були зайняті студенти Київського державного коледжу театру і кіно.






 Діти благодійної художньої школи для дітей та дорослих "Мистецтво заради майбутнього"  (керівник Ольга Проценко) намалювали ілюстрації до казок Ніни Андрос, за що отримали подяки і новорічні подарунки від автора.

Немає коментарів:

Дописати коментар