Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

пʼятницю, 7 червня 2019 р.

"Головний закон усіх змін у житті - творчість"

   Ці слова  Миколи Бердяєва, винесені у заголовок, - суть концепції формування творчої особистості. Підтримати і розвинути у дитині талант - головне завдання батьків і педагогів. Чи людей, покликаних займатися цією діяльністю професійно та за покликом душі.  Колектив бібліотеки "Деміївська" Голосіївської ЦБС міста Києва хоче представити широкому загалу цікаву інформацію про людей, які  спільними зусиллями роблять свою справу порядно, професійно, патріотично (ППП - за версією М. Рудакова).
Микола Рудаков - український журналіст та діяч культури, краєзнавець, Почесний працівник туризму України, член Національної спілки журналістів України, голова Міжнародного доброчинного фонду "Українська хата", засновник і художній керівник Всеукраїнських фестивалів мистецтв "Майбутнє України - діти" та "Горнусь до тебе, рідний краю!", Міжнародного фестивалю-марафону "Будьмо, люди!" (Україна-Словаччина) - 1994, Міжнародного фестивалю культури "Гребінчині вечорниці" (2017), активний автор сайту "Українські пісні"http://www.pisni.org.ua/
Петро Андрійчук - український диригент, композитор, професор, заслужений працівник культури України, художній керівник, головний диригент народного ансамблю пісні й танцю України "Дарничанка". Ансамбль репрезентував Україну в дванадцяти європейських країнах. Вся творчість Петра Олександровича пронизана національним духом, про що неодноразово писали провідні українські газети: "Там, де співає  "Дарничанка" під орудою Петра Андрійчука, - всі стають українцями". 

Лариса Недін - заслужена артистка України, актриса театру, кіно та естради, дитяча письменниця, співачка, композитор, ведуча авторської радіопрограми "Вечірній клуб актриси Лариси" на Українському радіо. Була ведучою відомих і улюблених українцями  передач "Від суботи до суботи", "А ми до вас в ранковий час". Лауреат літературних премій імені: С. Гулака-Артемовського, А.Малишка, М. Старицького. Лауреат Міжнародної літературно-мистецької премії "Тріумф". Викладач Національного університету театру, кіно, і телебачення імені Карпенка-Карого. Знімалася у кінофільмах "Кайдашева сім'я" (1996) та декілька історій про кохання" (1994).

Василь Довжик - поет, прозаїк, перекладач, автор шістнадцяти книжок для дітей та юнацтва, заслужений діяч мистецтв України, член Національної Спілки письменників України, лауреат літературної премії імені Лесі Українки. Артист театру і кіно (знявся в тридцяти кіно й телефільмах), літературний редактор та ведучий популярних програм на українському радіо.

Світлана Коваленко - українська співачка (сопрано), економіст, педагог, громадська співачка, лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів. Захоплюється творчістю українських композиторів та поетів. Має програми на слова Тараса Шевченка, Лесі Українки, Володимира Сосюри. Протягом творчої діяльності створила програми «Сторінками української опери», українських пісень та романсів, «Мелодії Шопена», старовинних російських романсів, духовної музики та багато інших.

Ігор Якубовський  український композитор, музикант і виконавець, який працює в жанрі авторська пісня та співана поезія. Митець талановито поєднує фольклорні традиції з сучасністю. Виступає з вокально-інструментальним дуетом «Простір музики» з композитором і виконавцем Сергієм Морозом. Лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів і фестивалів. Постійний член журі Всеукраїнського фестивалю мистецтв «Майбутнє України — діти!», Міжнародного фестивалю культури «Гребінчині вечорниці». Лауреат Міжнародної премії за доброчинність в Україні Міжнародного доброчинного фонду «Українська хата» (2012).
Віктор Рубан - член Національної Спілки театральних діячів та Національної всеукраїнської музичної Спілки. Організатор та сценарист творчих вечорів українських кінорежисерів. Співорганізатор та член журі кількох фестивалів: «Хорова асамблея», «Нові імена України», «Київ Мюзик-фест», Дні «Українського Дома» в Німеччині (Ерфурт). Відповідальний секретар журі Всеукраїнського фестивалю мистецтв «Майбутнє України – діти» та Міжнародного фестивалю культури «Гребінчині вечорниці». Працював завідуючим сектором мистецьких заходів в Національному Експоцентрі України. Проводив ряд мистецьких проектів в м.Києві,в тому числі: Міжнародний фестиваль «Чайка», Новорічно-Різдвяні свята, Масляна, Івана Купала та інші.

1 коментар:

  1. Бажано виправити та добавити і зробити посилання:добавити -М.Рудаков.http://www.pisni.org.ua/persons/2632.html.Василь Довжик-лауреат Державної преміім.Л.Українки ТА БАГАТЬОХ літературно-мистецьких премій,лауреат Міжнародної премії ЗА ДОБРОЧИННІСТЬ(2013).http://www.pisni.org.ua/persons/2588.html.Ігор Якубовський-Лауреат Міжнародної літературно-мистецької премії імені Г.Сковороди(2019).http://www.pisni.org.ua/persons/2131.html.С.Коваленко-громадська ДІЯЧКА.Лариса Недін - "Декілька...".http://www.pisni.org.ua/persons/1622.html.Я цей коментар потім приберу...

    ВідповістиВидалити