Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

середу, 11 серпня 2021 р.

Зустрічі з музикою та з поезією

   У бібліотеці "Деміївській" 2 серпня 2021 рокувідбулася зустріч з цікавими творчими  людьми - нашими партнерами та друзями.

   Не перший раз демонструє свої музичні твори Олена Малишко-Березовська.  Це - справжня подвижниця, яка відтворює свою родову садибу під Черніговом, організовує там літературно-музичні вечори, для яких сама пише музику.

    Це дуже важливо для історії країни, коли люди цікавляться своїм родовим древом. І незважаючи на те, якого ти походження, шляхетського, селянського, козацького чи кріпацького, і навіть, якщо зовсім не знаєш своїх батьків - однак маєш почесну можливість: або стати гідним своїх  предків, або заснувати нову династію. Зустрічі у родинному колі нащадків знатного роду Березовських  користуються великою популярністю.Їхній предок - видатний український композитор, співак Петербурзької придворної півчої капели, автор першої в Україні опери "Демофонт" - Максим Созонтович Березовський (1745-77 роки).


Надихнула на створення музею Олену     прабабця Марія Павлівна, яка залишила по собі товстий зошит мемуарів і 7 годин надиктованих спогадів. У них і про родинний маєток в селі Старий Білоус під Черніговим.  Розповіла про поетичну студію "Мрія" Ольга Кондратенко, наголосила на її відкритість для усіх  бажаючих. Засідання студії відбуваються саме у бібліотеці "Деміївській".

   Наталія Іванченко - журналістка та музейниця передала до бібліотеки книги віршів киянки Світлани Балагури, яка мешкає у Німеччині і хоче спілкуватись з колишніми земляками. Зустрічі у бібліотеці навіть у такому міні-форматі бувають корисними для подальших зв'язків. 

Немає коментарів:

Дописати коментар