Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

середу, 15 лютого 2017 р.

Київські етюди

         11 лютого 2017 року у бібліотеці відбувся літературно-музичний вечір "Київські етюди". Історія Києва від заснування до наших днів - предмет захоплення і дослідження письменника Сергія Тенькова.
           Захід відкрила зав.бібліотекою Галина Козлова. Вона  коротко розповіла присутнім про життєвий і творчий шлях Сергія Опанасовича. Автор ще школярем "відзначився" і став героєм газетної публікації "299 спартанців" про тих, хто всупереч забороні лазити у підземелля Печерська, цікавиться таємною історією Києва. Після закінчення школи змінив свій вид діяльності - став студентом Київського державного університету. Потім - понад 20 років адвокатської практики в юридичній конторі на Подолі, звання лауреата професійного конкурсу "Юрист року". Ще адвокатом почав писати оповідання й памфлети про правосуддя. У журналі "Україна" побачили світ перші детективи Тенькова, а у 1986 році вийшла збірка його кримінальних історій для юнацтва "По закону, по совести...". Пише п'єси, сценарії, повісті, які й презентував присутнім на вечорі.
                 Своїми спогадами про Київ поділився києвознавець, поет, бард  Денис Голубицький, а студенти історичного факультету Київського Національного університету ім. Т.Г. Шевченка по закінченні заходу ділилися своїми враженнями.
               Чудові українські пісні композитора Платона Майбороди пролунали у виконанні народної артистки України Людмили Семененко і  визвали шквал оплесків.

Немає коментарів:

Дописати коментар