Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

понеділок, 20 лютого 2017 р.

"ОСВІТА ЯК МАЙБУТНЄ. ОСВІТА СЕБЕ, КРАЇНИ, СВІТУ"


  „Майбутнє - це добуток волі на сенс”
       
       18 лютого 2017 року у читальній залі бібліотеки відбувся круглий стіл на тему "Освіта як майбутнє. Освіта себе, країни, світу". З доповідю на заході виступив Нікітін Володимир Африканович, доктор культурології, Президент Українського педагогічного клубу, засновник Проекту Foundation For Future, ініціатор Громадянської платформи „Хартія майбутнього”, Науковий керівник інституту  архітектури  і урбаністики. 
       Слід розрізняти освіту і підготовку, яку багато хто помилково ототожнює з освітою. Різниця полягає в тому, що метою підготовки є, власне, підготовка людини до певного виду роботи. Якісно підготовлена людина може бути прекрасним фахівцем у своїй області, але вона не здатна в цілому володіти знанням про сферу своєї діяльності. Суть освіти полягає в освіті себе у світі і утворення свого світу. Результат освіти - власне вчення або картина світу.  Поки суспільство малорухоме, можна вибрати відповіді.  Головне питання освіти - це самовизначення.
 Зараз для освіти вже мало отримати, пройти одну програму навчання. Світ досить динамічний, тому освічена людина не повинна задовольнятися наявними знаннями, а постійно знаходитися в стані дослідження себе і світу. Саме освічені люди з цілісним баченням світу і творять майбутнє. Вони не боятися ставити питання, які ще ніхто не задавав, більше того, знаходити на них відповіді.

Немає коментарів:

Дописати коментар