Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

понеділок, 13 листопада 2023 р.

ТойХтоПройшовКрізьВогонь

Дмитро Лінартович
Дмитро Лінартович - заслужений артист України, актор театру і кіно. Знімався у фільмах "Толока", "Обмін", "ТойХтоПройшовКрізьВогонь". Український глядач може впізнати його за озвучкою фільмів "Пірати Карибського моря", "Я - легенда" та "Капітан Америка". Його голосом говорять герої багатьох відомих нам мультфільмів.
Після російського вторгнення в Україну, спочатку брав участь в обороні Києва у складі ТРО, а потім, у складі десантно-штурмового підрозділу, воював на херсонському напрямку, у районі Бахмута, а потім в Соледарі.
9 січня 2023 року зазнав поранення та контузії в боях за Соледар.

Ось як про творчу зустріч з Дмитром Лінартовичем написала в ФБ наша читачка, тележурналіст Галя Ільєва :
Дмитро Лінартович
"Кожне слово - від серця, з болем і
хвилюванням, кожен акорд - то нерв, емоція, вулкан енергії, сила духу, щирість, любов і віра воїна, митця, громадянина...
На одному диханні відбулася творча зустріч заслуженого артиста України, актора театру, кіно і дубляжу, педагога, захисника-десантника Дмитра Лінартовича.
В ошатній залі столичної бібліотеки "Деміївська" в Голосієво зібралися шанувальники українського кіно та бардівської пісні.

Продовжувач акторської династії, він успадкував від батька Костянтина талант і відданість професії, захоплення історією та кінематографом.
В лютому 2022 р. пішов в ТРО, а згодом - в десантно-штурмову бригаду. Важке поранення, контузія, складні операції.
Процес реабілітації продовжується, мистецтво лікує душу та дарується глядачам.
12 листопада 2023 року Клуб цікавих
зустрічей Миколи Рудакова мав особливого гостя. Звучали вірші із нової книги "Словоспів", перший наклад якої розлетівся на київських презентаціях.
Пісні під гітару перепліталися з розповідями про фронтові будні, спогадами із творення українського дубляжу кінострічок...
Акторська професія допомагала вижити на війні, а заняття спортом давало фізичну силу у важких боях.
І хоча відновлення після важкого поранення продовжується, Дмитро з творчою командою зумів створити короткометражний фільм "Фосфор", нестандартний за часом в сучасній кіноіндустрії. Про його сюжет та зйомки воїн-актор розповідав, згадуючи кумедні випадки в роботі. Cпівпраця із продюсером Славком Полятинчуком, фотомитцем Віктором Попілем з Кам'янця-Подільського, видавництвом з Дніпра дала свої плоди.
Багаторічна діяльність Клубу цікавих зустрічей М. Рудакова
надавала можливість присутнім познайомитися з видатними неординарними українцями, котрі примножують нашу Перемогу ще з 2014 року - волонтерять, воюють, збирають кошти на ЗСУ.
Сотні вечорів проходили під знаком розкриття талантів, пізнання України, та після анексії Криму, війни на Донбасі і повномасштабного вторгнення життя українців кардинально змінилося.
Вечір Д. Лінартовича ще раз показав, наскільки важливим для всіх нас є спілкування, як психологічно та фізично, втомившись від війни, ми зуміли адаптуватися і реалізовуємо свої таланти всупереч злу.
Поезія та словоспів актора мають свій оригінальний почерк, віднайдений в авторських пошуках, в сплетінні різних мистецьких жанрів. Його віра в Перемогу надихають, музичні СД-альбоми слухають в різних країнах.
Директор бібліотеки "Деміївська"
п. Галина Козлова з колегами запропонували до перегляду фрагмент фільму "Той, що пройшов крізь вогонь", де Дмитро зіграв головну роль льотчика і в майбутньому вождя племені Івана Додоки. Саме ця стрічка надихнула Ангеліну Соломко присвятити актору поему "Вогнекрилий" із віршової збірки
"Зоресвіт". Я мала честь прочитати її для присутніх та на правах авторки передмови до збірки подарувати на прохання поетеси в бібліотеку в Голосієво.
Жертовність воїна - подвиг, мистецтво - лікує, допомагає вижити всім і кожному.
Так і в долі Дмитра Лінартовича.
Подяка і шана.
Після таких зустрічей клубу хочеться жити, творити, любити.
Бо ми є і будемо на нашій святій Українській землі!"

Немає коментарів:

Дописати коментар