Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

середа, 20 грудня 2023 р.

Остання справа

"Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні - маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши. Настав час великого вибору: або єдність і перемога та шлях до світла, або поразка, ганьба і знову довга дорога до волі"
В. Чорновіл

17 грудня 2023 року, гостем КЛУБУ ЦІКАВИХ ЗУСТРІЧЕЙ Миколи РУДАКОВА був відомий громадський і політичний діяч, український меценат, автор п'ятикнижжя про розслідування вбивства В. Чорновола Микола СТЕПАНЕНКО.

Степаненко Микола Леонтійович народився 1949 року в с.Злинка на Кіровоградщині в багатодітній сім'ї.
Після служби в армії закінчив Одеську спеціальну школу міліції та Київську вищу школу МВС СССР. Працював слідчим, потім - в штабі МВС України, на оперативній роботі в м. Києві та Київській області. Керував Дарницьким районним відділом та учбовим центром МВС в м.Києві, помічником Міністра МВС України. Полковник міліції. Учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС 1986, 1988-91 років...
Після виходу на пенсію в 1991 році займався бізнесом, очолював фірму "Український сувенір", яку з помсти знищила влада.
Познайомився з Вячеславом Чорноволом, підтримував НРУ матеріально, був обраний головою Київської обласної організації та членом Центрального проводу Народного Руху України. Після загибелі В.Чорновола ЦП НРУ призначений головою слідчої комісії з розслідування загибелі В.Чорновола.
Пан Микола(разом з дружиною Тамарою Василівною і сином Сергієм) автор та модератор постійно діючого проєкту "Рушник національної єдності".
Автор подарував 5 томів книги бібліотеці "Деміївська" м.Києва та учасникам зустрічі. (Текст Миколи Рудакова)



Немає коментарів:

Дописати коментар