Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

середу, 12 серпня 2015 р.

Писанкарство - відродження традиції

      Розвиток патріотизму, культури та духовності є одним із головних напрямків в роботі бібліотеки на сучасному етапі.

    Сьогодні   діти, молодь та юнацтво з великим інтересом повертаються  до витоків української культури.
6 серпня в  бібліотеці «Деміївська»  пройшов творчий вечір «Писанкарство – відродження традиції». Затишна читальна зала, прикрашена художніми творами київських художників, перетворилась на майстерню писанкарів!
     На майстер-клас прийшли учасники хорової капели «Дніпро», музиканти, художники, наукові співробітники літературно-меморіального музею Максима Рильського. Проводила майстер-клас засновниця творчої групи «Писанкарство – відродження традиції» Тамара Федоренко (pysanka-art.com.ua). 


 Вечір  відкрився виступом  Лізи Федоренко (11 років), яка заграла на флейті твір Дмитра Шостаковича «Чудовий день» і українську народну пісню «Ніч яка місячна» на сопілці.


                                       

Саксофоніст Юрій Федоренко  виконав всесвітньовідомі музичні твори «Strangers on the night» Б. Кемфорта, «Hello, Dolly» Дж. Германа, «I feel good» Д. Брауна та саундтрек до кінофільму «Va Bank».

                    


   Деякі учасники вечора розписували писанки вперше і результати  приємно здивували!  Цікаво, що один і той самий малюнок у кожного автора виходить по-своєму оригінально – різний характер лінії, інша кольорова гамма, розмір самого малюнку – і маємо неповторну авторську писанку! Сподіваємось, що в наступні зустрічі до нас приєднається більше гостей, щоб разом насолоджуватися красою дивовижних стародавніх орнаментів і магічним процесом написання писанок!







                                                                       Перша "проба пера"

Немає коментарів:

Дописати коментар