Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

понеділок, 14 жовтня 2024 р.

Екскурс в історію українського кіно

 10 жовтня 2024 року в читальній залі бібліотеки відбулася бесіда для учнів 7-Д класу ліцею № 241 "Голосіївський".


неділя, 13 жовтня 2024 р.

Михайлу Максимовичу - 220 років

  
  Михайло Максимович - видатний український науковець, ординарний професор, енциклопедист, фольклорист, історик, філолог, етнограф,ботанік, полеміст, поет, архівознавець, природознавець і видавець Член Історичного товариства імені Нестора-Літописця   та впливового родинного клану козаків-аристократів Тимковських, основоположників вітчизняної ботаніки. Перший ректор  Імператорського університету Святого Володимира (в майбутньому —  КНУ імені Тараса Шевченка ). 

   На круглому столі, присвяченому Михайлу Максимовичу, виступили: Наталія Терес - кандидат історичних наук - доцент Київського національного університету ім. Т.  Шевченка, розповіла про присвоєння назви вулиці Михайла Максимовича у Голосіївському районі, ініціаторкою якого була саме вона. Провідний фахівець бібліотеки ім. Михайла Максимовича КНУ ім. Т. Г. Шевченка розповіла про фонди бібліотеки.

 Тетяна Скирда - головний бібліотекар Національної бібліотеки України ім. Ярослава Мудрого запросила на патріотичні заходи, які відбуваються в ній.

   Вадим Перегуда - педагог, історик, громадський діяч розповів про зміст альманаху “Пектораль”, який містить історичні розвідки, поезію та прозу авторів з усієї України.

   Олена Оганесян - організаторка та директорка музею Сергія Параджанова розповіла про наступні заходи.

   Євніка Линьова  - історикиня,  у минулому - викладачка КНУ представила цікаві факти з біографії Михайлі Максимовича, розповіла про “Клуб історичної книги”, який існував 30 років тому у НБУ ім. Ярослава Мудрого.

   Роман Кухарук - відомий письменний та поет, організатор літературного форуму, ведучий поетичного проєкту “Мистецькі зустрічі” запропонував організувати історичний клуб “Деміївський”.

   Ця ініциатива знайшла підтримку працівників та читачів бібліотеки, адже тут зібран величезний масив краєзнавчих матеріалів, з яким мають ознайомитись представники громади та міста.

   В Україні проводиться велика робота з визначення та затврдження національної ідентичності і бібліотеки мають взяти в ній гідну участь.





понеділок, 7 жовтня 2024 р.

Потребуєте підтримки? Ми поруч!

«Хочеться заховатися від усього світу», «Немає сил навіть на сльози», «боляче думати про майбутнє» – усі ці відчуття можуть бути знайомими багатьом в умовах, які доводиться проживати сьогодні.

Підтримка в такий час особливо важлива. І знайти її ви можете на https://poruch.me
Це онлайн та очні групи психологічної підтримки для підлітків та батьків, чиє звичне життя зламала війна. Психологи працюють для того, щоб досвід кожного та кожної не залишився непереборною травмою на все життя. За відгуками учасників проєкту – це саме та допомога, якої вони потребували.

четвер, 3 жовтня 2024 р.

Петриківський розпис - мистецький символ України

3 жовтня 2024 року до бібліотеки завітали здобувачі освіти груп П-13 та П-23 разом з майстрами виробничого навчання Оленою Нічіковою та Тетяною Оверчук Комунального закладу професійної (професійно-технічної) освіти "Київського професійного коледжу цивільного будівництва". Відбулися дуже приємні знайомства та цікава розповідь про творчість народної майстрині Петриківського розпису Марфи Тимченко, чиї роботи вже багато років прикрашають стіни бібліотеки.




Дякуємо за підтримку!

 Колектив бібліотеки "Деміївська" щиро дякує нашій постійній читачці і спонсорці Тетяні Кареліній за подаровані книжки для підлітків!


вівторок, 1 жовтня 2024 р.

Будні бібліотеки

В бібліотеці "Деміївська" завжди людно. Життя вирує, читачі залюбки приходять до нас і отримують потрібну літературу, кваліфіковану консультацію та доброзичливе ставлення до кожного користувача. І це відношення взаємне. Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек бібліотека отримала в дарунок від вдячних своїх друзів потрібну і корисну літературу. Дякуємо і завжди раді вас обслуговувати!