Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

суботу, 31 серпня 2013 р.

Закордонне українство.





 28 серпня 2013 року співробітники бібліотеки "Деміївська" були запрошені в Товариство "Знання" України на творчу зустріч і цікаве спілкування з російським вченим українського походження з           м. Владивосток Чорномазом В'ячеславом Анатолійовичем.

   Презентація енциклопедичного довідника "Зелений Клин", матеріал до якого збирався по архівах Росії, України та закордонних країн майже двадцять років. 
   В довіднику зібрані відомості про  видатних та прикметних особистостей українського національно-культурного руху на Далекому Сході Росії, за період починаючи з кінця XIX - початку XXст.

   
            Василь Іванович Куширець,     голова правління Товариства        "Знання" України, мав на презентації вступне і заключне слово.



Сергійчук В.І. - український історик, політик, письменник, професор, директор Центру українознавства Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка (2000 - 2007р.р.), академік АН ВШ України. Подарував Чорномазу В.А. підбірку цікавих матеріалів для подальших наукових пошуків та надбань.




 Неживий О.І., доктор філософських  наук, заслужений журналіст України.  Давній друг та соратник Чорнома-
за  В.А.   Йому належить заслуга бути одним із перших, хто ще наприкінці 80-х поставив публічно питання про необхідність дослідження справжньої історії українського масового переселення на Далекий Схід.                                   
Данильченко Олександр Петрович, історик, дипломат,  останній Генеральний Консул України у місті Владивосток (Росія). При ньому, за визнанням пана Чорномаза В.А., українська діаспора Далекого Сходу отримала найбільшу підтримку та розвиток.
Відомий дипломат С.Ю.Лазебник
Хрієнко Микола Іванович
                                           


                

Учений секретар Товариства "Знання" України, поет і письменник, заслужений журналіст України Василь Федорович Василашко

 Верховний отаман козацького товариства міста-героя Києва, Генерал -отаман, письменник, доктор філософії, Заслужений журналіст України Соловей Анатолій Васильович.
Чернієнко Денис Аркадійович,українська діаспора м. Уфа
Працівники бібліотеки "Деміївська" на заході.


В подарунок від  Чорномаза В.А. бібліотека "Деміївська" отримала книгу з дарчим підписом автора.

Немає коментарів:

Дописати коментар