Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

середу, 1 жовтня 2014 р.

"На світ займається рядок..."

            27 вересня в бібліотеці «Деміївській» четвертий сезон відкрила літературно-мистецька вітальня «На світ займається рядок».  Вітальня – справді «культурологічний довгожитель» Голосіївського району, що свідчить про високу успішність цього проекту серед читачів бібліотеки та жителів Голосіївського району. Цього разу відбулося вже 27-ме її зібрання.
Ініціатор створення, організатор і незмінна ведуча Вітальні «На світ займається рядок» – київський поет, автор трьох збірок поезій, член Міжнародної гільдії письменників Наталія САВІНА.
Цього разу головними учасниками Вітальні  стали:
поет, видавець і редактор літературних часописів "Самватас", "Суброза", "У ліка", кандидат філософських наук Андрій БІЛИЧЕНКО, який не лише явив на суд присутніх власні поезії та презентував низку здійснених ним видань, але й викликав слухачів на цікаву філософську дискусію;
автор-виконавець у царині бардівської пісні, лауреат низки фестивалів і конкурсів у цьому жанрі Євгенія ЗЕНЮК, яка проспівала декілька пісень на власні поезії та на слова київських поетів;
відомий поет,  лауреат міжнародних літературних премій ім. М. Ушакова та ім. О. Грибоєдова, член Національної спілки письменників України, керівник легендарної літературної студії «Восход» при НСПУ Василь ДРОБОТ, який продемонстрував переважно нові власні поезії;
поет і композитор, автор-виконавець пісень, музикознавець і культуролог, кандидат мистецтвознавства Олександр РІЗНИК показав три нові пісні – на поезії Н.Савіної, а також відомих сучасних російських поетів-гуманістів  В.Калітіна і О.Ланіна;
танцюристка, виконавиця східних танців Олександра ВОВКУЛА, яка вже неодноразово презентувала своє мистецтво на заходах Вітальні.
Новою та яскравою барвою для Вітальні «На світ займається рядок» став виступ відомого київського актора, заслуженого артиста України, в минулому – артиста «Укрконцерту» Бориса ХАРИТОНОВА. Майстерне декламування ним власних гуморесок та поезій було справжньою школою сценічного читання для присутніх на заході молодих поетів та піснярів.
Зі сцени Вітальні в режимі «вільного мікрофону» також виступили: поети В.Рассипаєв, В.Войцеховський, В.Єгоров, Н.Савіна, бард С.Льовін, інші відвідувачі Вітальні.

Про свої нові творчі проекти розповіла відома київська письменниця, драматург і літературознавець, голова Київської організації Міжнародної гільдії письменників Олена ЗІНЧЕНКО.


Вступне слово Наталі Савіної
В.Навойчик
Член НСПУ В.Дробот
Виконавець власних пісень О.Різник
Співає Є.Зенюк
Наталя Савіна
О.Зінченко
Андрій Біличенко читає вірші
В.Рассипаєв
С.Льовін
Андрій Біличенко
Читає гуморески Б.Харитонов



В.Єгоров
В.Войцеховський


Немає коментарів:

Дописати коментар