Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

пʼятницю, 14 квітня 2017 р.

Писанкарство - відродження традиції

                13 квітня, напередодні Великодніх свят, у читальній залі бібліотеки відбувся майстер-клас з писанкарства. Тамара Федоренко навчала присутніх писати писанки.
     Тамара написала свою авторську писанку для 7-го Всеукраїнського фестивалю писанок, який відкрився 8 квітня на Софійській площі у Києві!
         ЇЇ робота називається "ПИСАНКА-РОДИНОНЬКА".
На 90-см яйці зображено три сюжети, які називаються "Писанка-Весняночка", "Писанка-Колисанка" і "Писанка-Родинонька". Ескізи цих сюжетів майстриня створювала протягом зими 2016-2017 років. Акварельні роботи знаходяться зараз в Обласному Художньому музеї Черкас. А писанка на гусиному яйці з такими ж самими ілюстраціями представлена на виставці у Будинку мистецтв  міста Дніпра.
     На майстер-клас завітало стільки людей, що прийшлося деяким відмовляти. У тому числі й іноземцям - студентам з Азербайджану. 

2 коментарі:

  1. Які чудові учасники майстер-класу! Потрясаюча творча атмосфера! Бажаю вам всім успіхів у навчанні писання писанок! Велика подяка організаторам та керівнику Тамарі Федоренко за таку велику і дуже потрібну справу - відродження наших чудових традицій! Всім бажаю гарно зустріти Свято Пасхи! З повагою, Олена Зарицька

    ВідповістиВидалити
  2. Талановито і позитивно! Підемо милуватись на Софійську площу. Світлого Великодня!

    ВідповістиВидалити