Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

вівторок, 10 жовтня 2017 р.

Давня українська література

         09 жовтня 2017 року у читальній залі бібліотеки відбулася лекція на тему "Давня українська література" для учнів 9-го класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступ. з поглибленим вивченням французької мови № 110 імені Казимира Гапоненка.
    Давня українська література - це література українського народу ХІ-ХVІІІ ст. Належить до особливого типу літератур, т.зв. християнізованих. Вона, постійно розвиваючись, змінювалася, виробляла свою жанрову систему, зумовлену характером тогочасного мислення як авторів, так і читачів, а також нерозривним зв'язком з історією, релігією, філософією, великою залежністю стилю твору від жанру. Тільки давній українській літературі властиві жанри: житія, літописи, повчання, слова, послання та ін.
    Зав. бібліотекою Галина Козлова розповіла присутнім про періодизацію давнього письменства, про визначні літературні пам'ятки нашого народу, а також про визначних українських творців цього періоду : Іларіона Київського, Нестора Літописця, Феофана Прокоповича, Павла Русина, Григорія Сковороду та багатьох інших.

Немає коментарів:

Дописати коментар