Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

середу, 31 січня 2018 р.

Реквієм оптимістичний - 2018

      28 січня 2018 року в читальній залі бібліотеки відбувся літературно-музичний вечір, присвячений 80-й річниці від дня народження Володимира Висоцького.
"Наш вечір, присвячений 80-й річниці Володимира Висоцького, в бібліотеці "Деміївська" пройшов з таким аншлагом і на такому високому рівні, якого давно не бачила бібліотека. У залі було понад 120 осіб, місця займали за годину до початку, решта стояла у вестибюлі й суміжних приміщеннях. Деякі сиділи, прилаштувавшись на маленьких стільцях...
   Вечір відкрила Наталя Висоцька, прочитавши уривок із книги Веніаміна Смєхова "Скрипка мастера" про його виступ у вечорі пам'яті Висоцького в 1980 році в бібліотеці мистецтв після того, як захід в НДІ було скасовано.
   Присутні захоплено слухали "Реквієм оптимістичний - 2018", сценарій якого написав Микола Чернявський. Лунали пісні і вірші у виконанні Миколи Чернявського, Інни Труфанової, Анатолія Потапова, Євгена Черняховського і нашого гостя із Харкова Дмитра Маклякова. Всі учасники заходу виступили блискуче, з великим натхненням і любов'ю до Висоцького та його творчості. Зал слухав як одна людина, у відповідних місцях підспівуючи, в інших - завмираючи у тиші.
Вразила перша пісня Інни - ... зворушливо й майстерно! Блискуче й палко читав Євген Черняховський вірш "Мій Гамлет". У виконанні Дмитра Маклякова відчувається стиль Ювіляра - магія присутності. Молодці усі!" (зі сторінки у Фейсбуці  Лідії Потапової - одного з організаторів заходу).

4 коментарі:

  1. Чудова атмосфера! Талановиті люди! Улюблена бібліотека!

    ВідповістиВидалити
  2. Молодці! Завжди захоплююсь вашою роботою, колеги! Ваша бібліотека - це саме те місце, що людей об'єднує, згуртовує і надає можливість долучитися до кращих здобутків культури, літератури та мистецтва; вшанувати пам'ять достойних героїв та видатних особистостей. Пишаюся вашим професіоналізмом. Зичу подальших успіхів!

    ВідповістиВидалити
  3. Спасибо Галине Анатольевне и ее сотрудникам за создание дружеской, теплой атмосферы в библиотеке! Спасибо участникам вечера Н.Чернявскому, И.Труфановой, Н.Высоцкой, Е.Черняховскому, А.Потапову за бескорыстное желание поделиться с людьми своими талантами! Горячая благодарность Диме Маклякову за участие в нашем вечере и, вопреки усталости и почти полной потери голоса от многодневных выступлений, очень яркое исполнение песен В.Высоцкого!

    ВідповістиВидалити
  4. Щиро дякуємо клубу "Екслібрис" за чудовий вечір у стінах нашої бібліотеки! Чекаємо нових зустрічей. І дякуємо всім нашим читачам і колегам за високу оцінку нашої праці!

    ВідповістиВидалити