Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

вівторок, 27 березня 2018 р.

Спочатку було слово...

   24 березня 2018 року в читальній залі бібліотеки відбувся літературно-музичний вечір "Спочатку було слово", присвячений головній події у житті християн - Воскресінню Христовому.
     У заході брав участь член Національної спілки композиторів України, заслужений діяч мистецтв України Михайло Шух.


    У творчому доробку Михаїла Шуха - симфонічні, кантатно-ораторіальні, органні, хорові та камерно-інструментальні твори, музика до театральних вистав, кінофільмів. Значна частина його творчості, починаючи з 1988 року, пов'язана з   традиційними жанрами сакральної  музики: Requiem "Lux aeterna", меси "І сказав я у серці моєму", "In excelsis et in terra", "Літургійні славослів'я Іоанна Златоуста", органна меса "Via dolorosa", духовні концерти, хори "Dies irae", "Спокуса Світлого Янгола", "Одкровення блаженного Ієроніма", "Пісні померлого сторіччя" та ін. Притому одвічні філософсько-релігійні ідеї, що покладені в основу багатьох з його творів, постають перед слухачем у новому, саме сучасному ракурсі, народженому світоглядом митця кінця ХХ сторіччя. Намагання осягнути глибинні закони краси та гармонії - саме в цьому композитор бачить основу свого творчого кредо. (З сайту НСКУ)

      Поет і актор  Валерій Войцеховський прочитав присутнім цикли  своїх поезій християнського спрямування. Він є автором поетичної збірки "На одинокой ветке птица" (1989) та має понад 200 публікацій в антологіях, журналах, газетах. Учасник багатьох поетичних фестивалів. Зіграв понад 50 ролей у телесеріалах.
             Наші автори презентували публіці своє бачення світлого Воскресіння Христового. Лейтмотивом літературно-музичної композиції стала їх спільна робота "Голгофа".
                  Проникливо лунали фрагменти із "Реквієма" Михайла Шуха, а також його хорові композиції у виконанні капели "Думка" (у відеозапису). Під час презентації були використані фотографії відомого київського фотохудожника Олександра Смоліна.

1 коментар:

  1. 08 квітня, на Пасху Христову, через два тижні після цього заходу, на 66-му році життя, пішов від нас у Вічність композитор та педагог Михайло Шух. Валерій Войцеховський

    ВідповістиВидалити