Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

понеділок, 7 травня 2018 р.

Творча зустріч з Надією Марчук

У рамках соціокультурного проекту "З любов'ю до життя" 6 травня 2018 року у бібліотеці відбулася творча зустріч з письменницею Надією Марчук. На захід завітали члени Ради громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин - вимушених переселенців зі Сходу України (голова Ради - Тетяна Вікторівна Баранцова).
Марчук Надія Олександрівна (нар. 21.03.1968 р.) — педагог, поетеса, драматург, перекладач. Проживає у смт. Срібне Чернігівської області. Одинадцять років працювала у Срібнянській середній школі вчителем зарубіжної літератури та англійської мови. Організувала й очолювала шкільний театр, вистави якого здобували призові місця на районних конкурсах. Нині за станом здоров'я не працює (є інвалідом першої групи з дитинства, пересувається на милицях).
З дитинства пише вірші, які друкувалися в районній газеті «Срібнянщина» та чернігівському обласному тижневику «Гарт», а також у газетах «Сіверщина», «Благовіст», «Естафета» (видання дніпропетровської організації інвалідів), «День»; у журналах «Радуга» та «Свічадо». Співпрацювала з журналом «Всесвіт» як перекладач.
Перша поетична збірка «Версії» вийшла у 2005 р. (самвидав), друга — «Прозорий час» — у 2007 р. (видавництво «Ліра», м. Дніпро).
Авторка має два дипломи конкурсу «Коронація слова» 2004 року за п'єсу «Мавка» (заохочувальний диплом) і 2007 року «Калина та песиголовці». Протягом листопада і грудня 2013 року виставу за п'єсою «Калина та песиголовці» ставив у США Чиказький театр «Гомін».
Дитяча фантастично-пригодницька патріотична повість «Пригоди Дзвінки та Данилка» зайняла третє місце на першому Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості «Золотий лелека» 2007 року. Повість видана на початку 2016 року у видавництві «Апріорі», м. Львів під назвою «Спадкоємець та донька повітрулі».
У січні 2015 року театр «Гомін» (Чикаго, США) здійснив постановку вертепу «Східна війна» за сценарієм Надії Марчук.    (З Вікіпедії)
 У новому фентезі для дітей Надії Марчук про «доньку повітрулі» –  пригоди і випробування

У львівському видавництві «Апріорі» у 2016 році побачила світ перша книга для дітей письменниці Надії Марчук «Спадкоємець та донька повітрулі». Це захоплююче фентезі, побудоване на українському грунті, читається на одному подиху. В ньому – боротьба сил добра і зла, віра в людину та її можливості, пригоди, випробування та перемоги.
Перша і друга книги «Спадкоємець та донька повітрулі» у доступній дітям формі підіймає одвічні філософські питання: як влаштований наш світ, як Бог допомагає людям, як людині потрібно дбати про свою душу. Світ у книзі постає як єдиний живий організм і люди це відчувають, бережно ставляться до природи, а вона віддячує людям добром. 
   Надія Марчук є надзвичайно цікавим автором, книги якої дуже люблять читати діти і дорослі, тому наразі чекаємо продовження цієї історії у третій книзі. Авторка зазначає, що їй хотілося написати «українського «Гаррі Поттера», але щоб ця історія була світлішою, добрішою, з більшою увагою до сімейних цінностей.
Головні герої книги – хлопець Данилко, на якого полюють темні сили та донька повітрулі Дзвінка зазнають різних пригод та випробувань, здобувають цінний досвід, вчаться бути сильними та врешті-решт їхнє добро перемагає зло. Персонажі у книзі відтворюють давні образи української міфології, де є домовики, русалки, мавки, а також темні сили природи, – відьма Толигніва, Мольфар Непобор
Фото на згадку

1 коментар:

  1. Дякую щиро бібліотеці за такий теплий прийом! Люблю вас! :)
    Надія Марчук.

    ВідповістиВидалити