Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

понеділок, 2 липня 2018 р.

АТО: Моменти істини

5 грудня 2017 р. письменника Олега Гончаренка було відзначено літературною премією імені Богдана Хмельницького Міністерства оборони України за книгу фото-поетичних колажів «АТО. Моменти істини» у номінації «За краще висвітлення військової тематики» та волонтерською медаллю  «За сприяння Збройним Силам України». Диплом лауреата вручив  міністр оборони України Степан Полторак.
Історія книги «АТО. Моменти істини» починалася з фотографій в АТО та віршів, які самобутніми поетичними образами коментували кожен сюжет. Це фотографії самого автора, це також фото бійців з АТО чи з Інтернету. Вони відкриють будні війни з їхніми бойовими діями, вони показують волонтерську діяльність українців, працю лікарів, підтримку дітей і багато-багато іншого, що розкриває невгасимий дух борців за перемогу. Усього 100 фотографій і 100 віршів. Так склалась унікальна виставка заламінованих у форматі А4 фото-поетичних колажів. Вона не раз побувала в АТО. Поет став волонтером з початком російської агресії в Криму і є ним дотепер. Виставка була також представлена в рідному місті поета – в Мелітополі Запорізької області, згодом в інших обласних центрах України. Зараз вона в Києві: експонувалася в мистецькій залі Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, в Центральній бібліотеці Деснянського району імені Павла Загребельного; інші етапи її знайомства з київською публікою узгоджуються. З виставки народилася ідея видати фото-поетичні колажі книгою. І така книга була випущена в світ 2016 р. Вона відзначена дипломом Літературно-наукового Фонду ім. Воляників-Швабінських Фундації Українського Вільного Університету (США), нагороду автору було вручено 30 серпня 2017 р. в Будинку вчителя в Києві Аскольдом Лозинським. І ось  нова премія –  Міністерства оборони України, вручена поетові напередодні Дня Збройних Сил України!
ТЕТЯНА КОНОНЧУК,
літературознавець, культуролог, завідувач і професор кафедри української філології та суспільних наук Академії адвокатури України

2 коментарі:

  1. Чудову можливість надано Деміївською районною бібліотекою м. Києва: побачити широкому колу відвідувачів виставку фото-поетичних колажів Олега Гончаренка ""АТО. Моменти істини". Ідея директора бібліотеки Козлової Галини Анатоліївни представити виставку саме у формі презентації, у формі віртуальної експозиції дозволяє побачити цю унікальну працю поета й волонтера такому числу людей, що ми навіть уявити не можемо. Спасибі за таку чудову ідею. Радісно, що доробок митця буде поширюватися. І, безперечно, буде утверджувати українців у тому, що ми переможемо. Тому що правда за нами. А отже, з нами Господь!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо за доброзичливий відгук і оцінку нашої роботи!

    ВідповістиВидалити