Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

понеділок, 25 березня 2019 р.

Океан любові

23 березня 2019 року у читальній залі  відбувся літературно-музичний вечір "Океан любові".

З Президентом України Петром Порошенком
США. Атланта
Відкрив захід Микола Володимирович Подрезан - громадський діяч, український екстремальний мандрівник. З вересня 2011 року по липень 2018 року подорожував дорогами шести континентів, повторюючи маршрут всесвітньої естафети Олімпійського вогню 2004 року у інвалідному візку. Почесний працівник туризму України. Станом на січень 2019 року побував у 62 країнах світу, з них у 55 - на інвалідному візку.
 Микола Подрезан з українським прапором подорожував у інвалідному візку 36-ю країнами світу. Автор (режисер, постановник) багатьох конкурсів "Міс Україна на візку" та "Лицар України на візку".
   "У багатьох з вас, тих, хто любить подорожувати і читає ці рядки, є рідні, близькі, просто знайомі, яких доля, хвороба або намір злих людей усадив до інвалідного візка. Вони пересуваються інакше, ніж ви. Але у всьому останньому – вони такі ж. Ми, сидячи в візку, маємо право вигравати і програвати, сміятися і плакати. І нам також цікаво відкривати нові міста і країни, звичаї і культури."       Микола Подрезан
 Кожен бажаючий міг потримати у руках Олімпійський смолоскип, з яким Микола Володимирович приймав участь у Всесвітній естафеті Олімпійського вогню 2004 року.
 Українська поетеса Елеонора Зима проникливо читала свої чудові вірші, вражаючи присутніх своїм особливим стилем. 
Свої оповідання присутнім читав Юрій Симонов, український письменник-новеліст, гравець вищої ліги "Що? Де? Коли?".  Співпрацював з періодичними виданнями, серед яких: «Наталі», «Відкритий урок», «Фаndangо», «Супутник ТВ» та ін.  Вийшли друком книги«Сам собі шукаю пару»,    «Дванадцять місяців+» ; «Київ & кияни»,   оповідання в збірках «Дорожні історії», «90-е. Хроники рынка «Петровка»   та ін.
Душевними піснями і запальним гумором порадував гостей заходу поет, бард Борис Кесельман. Особливо сподобалась присутнім пісня про Україну, де є такі слова:
"Вона для нас і доля, і життя,
Бо кожен в ній знайде свою стежину,
Аж до нестями, аж до забуття,
Любіть та бережіть свою країну!"
Завідувач бібліотеки "Деміївська" Галина Козлова презентувала присутнім документальний фільм "Вітчизно ніжна", присвячений Вілену Хацкевичу - автору книги про Деміївку "Как говорил старик Ольшанский".
Ведуча заходу - керівник Клубу "Океан любові" Валентина Єрмолаєва.
Валентина Василівна розповідала присутнім про гостей, запрошених на захід, а також нагороджувала їх символічними подарунками за цікаві виступи.

Немає коментарів:

Дописати коментар