Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

середу, 10 липня 2019 р.

Присвята Олександру Гріну: сторінки кримської культури

Ведуча заходу  Зоя Логвиненко
            8 липня у бібліотеці «Деміївська» відбувся вечір, присвячений пам’яті письменника Олександра Гріна. Бібліотекам ЦБС Голосіївського району міста Києва ця тема близька і ми неодноразово зверталися до неї. 15 років у бібліотеці № 15 для дітей існує літературно-мистецький салон «ГРІНІВСЬКА ВІТАЛЬНЯ» – це і музейна експозиція про життя і творчість Олександра Гріна та долю його дружини Ніни, це і творчі зустрічі з митцями різних жанрів, презентації книг та художніх виставок. Цей мистецький простір відомий не тільки в Києві і Україні, а й у багатьох країнах світу.
Головними гостями заходу стали Олександр Верхман та Ігор Жук – люди, які зберігають пам’ять, упорядковують архів дружини письменника Ніни Грін.
Олександр Верхман вчений, педагог, винахідник та громадський діяч, цікава особистість з незвичайною долею. 
Ігор Жук  український бард, поет-пісняр, театральний та кінодраматург, кандидат фізико-математичних наук, спеціаліст із комп'ютерної графіки, художник та громадський діяч.
Їх розповіді завжди цікаві будь-якій аудиторії, адже це документи нашої історії.

 Згадав про кримські зустрічі кримчанин за походженням Сергій Скорий — український археолог, доктор історичних наук, професор, завідувач відділу Інституту археології НАН України. Сергій Анатолійович також відомий поет та прозаїк, автор кількох поетичних збірок, багато творів якого присвячені саме Криму. 
Поети «Грінівської вітальні» випустили кілька збірок поезій киян, присвячених О.Гріну, морській романтиці, коханню та відданості. На вечорі прозвучали вірші Олега Рубанського, Ольги Кондратенко, Ольги Майбороди та ін. Особливо приємно було почути виступи молодих акторів театру бардівської пісні на Подолі. Цей колектив відомий в Україні, учасник багатьох фестивалів авторської пісні. Керівник ансамблю Олена Лисенко відомий музикант, педагог, яка зуміла об’єднати та надихнути молодь різного віку на творчість. Її вихованці представили на цьому вечорі кілька своїх поетичних та музичних творів. Сергій Черепанов – письменник, вчений, громадський діяч, член редколегії журналу «Радуга» поділився спогадами про кримські літературні зустрічі.
Олег Посильський – засновник київського шкільного музею Паустовського розповів про зв’язки музею та «Грінівської вітальні», про допомогу Костянтина Паустовського дружині Олександра Гріна у створенні старокримського музею. Музичний супровід вечора забезпечив Олександр Тарасов – педагог, психолог, автор та виконавець циклу пісень про Олександра Гріна, керівник ГО «За покликом серця».
Бібліотеки завжди були територією спілкування та творчості, де кожен користувач може знайти для себе цікаве і корисне.

Немає коментарів:

Дописати коментар