Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

четвер, 21 квітня 2022 р.

Про Душу в Пісні та Пісню в Душі

"Місія письменника - бути провідником не знецінених істин, а твердих передбачень, які б щось відкривали народові, кудись його вели" Микола Холодний

 

Перед війною наші читачі подарували бібліотеці унікальну книгу - самвидавний твір з незвичною назвою - "Про Душу в Пісні та про Пісню в Душі" Миколи Холодного, автора дуже трагічної долі.  Передрук цього твору з України відбувся в 1981 році в Українському Видавництві "Смолоскип" імені Василя Симоненка в Торонто. У передмові до книги Видавництво зауважує : "Примірник рукопису М.Холодного, який вдалося вивезти з України, в деяких місцях досить нечіткий... Не маючи на це дозволу автора, рукопис не був докладно зредагований Видавництвом, хоч в багатьох місцях така редакція була потрібна. В книжці збережено мову і стиль автора, але впроваджено правопис, який прийнято вживати в українських закордонних виданнях"

Книга Миколи Холодного є важливим нарисом в історії розвитку і нищення української духовності в російській дійсності як за часів царату, так і в радянському періоді.  Книга стане у нагоді не тільки дослідникам джерел української духовності, але й  читачам бібліотек.

Джерело: Холодний Микола Про Душу в Пісні та про Пісню в Душі /Упор. Осип Зінкевич. - Торонто; Балтімор, 1981. - 139с.

Немає коментарів:

Дописати коментар