Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

середу, 17 серпня 2022 р.

Діти та батьки в інтернеті

Кожен з нас живе у двох світах і двох особистостях - онлайн і офлайн. Розуміння існування двох "ідентичностей" важливе для забезпечення захищеності себе та дитини в сучасному світі.

В Україні 96% дітей у віці 10-17 років постійно користуються інтернетом. Онлайн-простір формує світогляд, допомагає навчатися, розвиває уяву, водночас впливає на родинні почуття, дружбу, перші романтичні стосунки сучасних дітей.

Він створює безліч нових можливостей і разом із тим ризиків для маленьких користувачів. Перевага, але й загроза, у тому, що інтернет не має державних кордонів, зберігає анонімність. А це значить, що злочинці з усього світу можуть спілкуватися одне з одним, обмінюватися рекомендаціями, як встановити контакт із дитиною для скоєння злочину тощо. Одночасно 750 000 злочинців встановлюють довірливий контакт із дітьми з метою сексуального насильства.

Разом з тим булінг набуває онлайн-формату, тож не залишає дитину і поза школою. Секстинг (обмін інтимними фото й відео) стосується вже не тільки дорослих. На жаль, 73% дітей в Україні ніколи не розкажуть дорослим про насилля, яке з ними відбулось в інтернеті.

Щоб поруч із кожною дитиною був дорослий, який розуміє її життя в сучасних реаліях, знає, як уберегти й допомогти, автори - Анастасія Дьякова та Аліна Касілова - написали цю книгу.

Сподіваємось, що ця книга стане для для вас цікавим путівником у світ новітніх технологій і допоможе зробити час вашої дитини в інтернеті безпечним!

Немає коментарів:

Дописати коментар