Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

неділю, 27 листопада 2022 р.

Модель "Барнахус"

25 листопада стартувала Всеукраїнська та міжнародна акція "16 днів проти насильства". Акція проводиться щороку, з 1999, з метою привернення уваги до протидії жорстокому поводженню з дітьми, домашньому насильству, торгівлі людьми та захисту прав жінок.

На жаль, під час війни та гуманітарної кризи діти є тією категорією населення, яка страждає найбільше. В країнах, де відбуваються військові дії, відзначається більше випадків насильства щодо дітей, більше випадків, коли нехтують потребами дітей і вони можуть бути позбавлені належного доступу до правосуддя і соціальних послуг.

Модель "Барнахус" включено до Указу Президента України "Про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству" як спеціалізовану послугу для дітей та як модель, що має набути розвитку.

Для довідки: Барнахус, або Дім для дітей - це міждисциплінарний спеціалізований заклад, створений для проведення процесуальних дій з урахуванням відповідних положень Кримінального процесуального кодексу України в дружньому до дитини середовищі та в умовах, які мінімізують наслідки її травматизації.

Барнахус надає комплексну соціальну, психологічну, правову, медичну та інші види допомоги та послуги дітям - потерпілим та свідкам у провадженнях щодо кримінальних правопорушень, пов'язаних з насильством. Діяльність закладу спрямована на дітей віком до 18 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар