Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

суботу, 4 лютого 2023 р.

"Народ, який сміятись вміє - ніхто не знищить, не розвіє"

Вечір пам'яті Павла ГЛАЗОВОГО Клубу іменинників УКРАЇНСЬКА ХАТА - КЛУБУ ЦІКАВИХ ЗУСТРІЧЕЙ Миколи РУДАКОВА відбувся 3 лютого 2023 року в бібліотеці "Деміївська" ЦБС Голосіївського району міста Києва.

Вечору передувала книжкова виставка творів П.Глазового (поета, що давно написав: "Народ, який сміятись вміє - ніхто не знищить, не розвіє" та видань про нього, дбайливо підготовлена працівниками бібліотеки.

Вступним словом про Павла Прокоповича Глазового - народного поета України, гумориста, патріота, - вечір відкрив засновник та ведучий клубу Микола Рудаков.

Блискучим партнером - співведучим вечора був Анатолій ДЕМЧУК - народний артист, МАЙСТЕР художнього слова, який виконав твори Павла ГЛАЗОВОГО, поділився спогадами про старійшину українського сучасного гумору.

Змістовним і поетичним був виступ талановитої поетки, співачки, волонтерки Світлани КАС'ЯНЕНКО.

Гарно вписались в канву вечора пам'яті виступи дуету баяністів Олега Романченка і Георгія Багдасара та дуету коломийок, співачки Інни Лисанівської. Тепло сприйняли присутні виступ юного таланту Едуарда Порядченка та спогади його мами Лесі Порядченко - доцентки Київського педагогічного університету імені Б.Грінченка. Окрема вдячність Надії Якименко - просвітянці, активістці та звукооператору Володимиру Лузько - композитору і виконавцю.

Традиційно подарованими авторськими книгами з автографами поповнюється книжковий фонд бібліотеки.

Був проведений благодійний міні-аукціон, автограф-сесія Анатолія Демчука, традиційне фото учасників на згадку...

"Отак і я прожив на світі,

І побіліла голова,

І полетіли в світ широкий

Мій сміх, і думи, і слова.

Нехай стебло моє затопчуть,

Нехай мій корінь перетнуть -

Того ,що в люди полетіло,

Уже назад не заберуть..."

Павло Глазовий

Текст Миколи Рудакова






Немає коментарів:

Дописати коментар