Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

пʼятницю, 26 травня 2023 р.

25 травня - День Африки

 25 травня 2023 року в Укрінформі відбулася пресконференція  на тему " Аналіз відносин між Україною і державами Африканського Союзу та перспективи їх розвитку", куди були запрошені і представники бібліотеки "Деміївська" ЦБС Голосіївського району. Організатори заходу - Громадська організація "Африканська Рада в Україні" та Державна служба України з питань етнополітики та свободи совісті.

25 травня відзначається День Африки – день заснування Організації Африканської Єдності у 1963 році в столиці Ефіопії Аддис-Абебі. Нині правонаступницею ОАЄ є Африканський Союз, який об’єднує 55 держав континенту.


В Україні й Африці вбачають невикористаний потенціал співпраці

Країни Африки вбачають невикористаний потенціал у відносинах з Україною і мають намір проаналізувати їх разом із Києвом. Про це сказав президент Африканської Ради в Україні Діалло Ісса Садіо під час пресконференції в Укрінформі.

«Ми бачимо, які взаємовідносини між Україною й Африканськими країнами. Ми би хотіли разом із вами проаналізувати, що було, що є і які перспективи їх розвитку, щоби потенціал можливостей Африканських країн і України були б взаємовигідними, корисними для обох сторін», - сказав Садіо. При цьому він нагадав, що українські дипломати, лікарі і вчителі допомагали Африці розвиватися.

Своєю чергою заступник голови Держслужби України з етнополітики та свободи совісті Ігор Лоссовський зауважив, що співробітництво з країнами Африки має перспективи розвитку, насамперед у сфері політичної підтримки України під час війни, співпраці в ООН та продовольчої безпеки.

А спецпредставник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх наголосив, що Україна з Африкою розпочала роботу без посередників, на рівноправних засадах взаємоповаги.

«У нас пріоритет і план номер один – це відкриття нових дипломатичних установ. Міністерство закордонних справ побудувало турне міністра таким чином, щоб воно охоплювало всі регіони Африки… Дуже важливим є продовження і поглиблення політичного діалогу, донесення правди щодо ситуації в Україні і війни Росії проти України», - заявив Субх. Джерело: https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3714120-kraini-afriki-vbacaut-nevikoristanij-potencial-u-vidnosinah-z-ukrainou.html



Немає коментарів:

Дописати коментар