Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

понеділок, 27 листопада 2023 р.

"Жінка" під час війни

26 листопада 2023 року гостею КЛУБУ ЦІКАВИХ ЗУСТРІЧЕЙ Миколи РУДАКОВА була Тамара МАРКЕЛОВА - головна редакторка журналу "Жінка".

Маркелова Тамара Іванівна народилась на Житомирщині. Закінчила Національну академію податкової служби. Три десятиліття працює у видавничій справі. Членкиня Національної спілки
журналістів України. Очолює редакцію журналу "Жінка" з вересня 2022 року.
«Жі́нка» - громадсько-політичний ілюстрований журнал. Засновники видання - редакція та Державне видавництво «Преса України».
Журнал був заснований у листопаді 1920 у Харкові як громадсько-політичний і літературний-художній часопис під назвою «Комунарка України», 1924 на основі селянського відділу створений окремий журнал «Селянка України», 1931–41 — «Колгоспниця України». З 1946 року виходить у Києві під назвою «Радянська жінка», був органом Української республіканської ради професійних спілок і Спілки письменників України.
З 1991 року часопис виходить під назвою «Жінка».
Журнал порушує питання соціального і правового захисту жінок, гендерної рівності у суспільстві, висвітлює діяльність міжнародного жіночого руху, вміщує практичні поради щодо ведення домашнього господарства, з народної медицини, кулінарії, косметики, рукоділля (зокрема майстер-класи з макраме, вишивання, лозоплетіння). Значну увагу приділяє публікаціям на теми моралі, виховання дітей, громадської активності жінок, поваги до матері, відповідальності батьків перед дітьми й родиною, проблемі соціального сирітства. Пропагує відродження народних традицій виховання; друкує матеріали про незаслужено забутих діячів національної культури, науки, мистецтва.
У кожному числі розміщується безкоштовний додаток «Краса і затишок» (викройки, поради), узори для вишивання, схеми для плетіння тощо.
Розповсюджується в Україні, осередках української діаспори в Молдові, Польщі, Чехії, Словаччині, Румунії, США, Канаді, Швеції, Німеччині...
Пані Тамара презентувала популярний і нині часопис, який виходив колись понадмільйонним накладом і живе вже 104-й рік. Розповіла про завдання і проблеми на сучасному етапі очолюваного нею творчого колективу, цікавіі епізоди з журналістського життя. Подарувала кілька примірників журналу бібліотеці "Деміївська" м. Києва
Учасники зібрали доброчинні кошти для передплати журналу "Жінка" в кілька сільських прифронтових бібліотек. (Текст Миколи Рудакова)

Немає коментарів:

Дописати коментар