Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

понеділок, 8 січня 2024 р.

З піснею у серці

Петро Андрійчук
7 січня 2024 року відбулося перше засідання Клубу Цікавих Зустрічей Миколи Рудакова. У цей день гостем Клубу був Петро АНДРІЙЧУК - голова Національної всеукраїнської музичної спілки.
Петро́ Олекса́ндрович Андрійчук — український музикант, диригент, композитор.  Народився 17 січня 1958 року в м. Борщів Тернопільської області.  Член НСЖУ (2000). Заслужений працівник культури України (1992). Професор (1999).
Художній керівник Заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України "Дарничанка".
Автор друкованих статей, підручників, нотних видань. Упорядник та музичний редактор ряду музичних видань (у співавторстві з В. Якимчуком) репертуарно-методичних збірок «Співає народний хор» та «Співає «Дарничанка». Упорядник і музичний редактор збірки пісень «Дорога до мами», куди ввійшли твори на слова тернопільських поетів Василя Дерія, Ганни Костів-Гуски та інших.
Говорили про музику, про її значення у житті. Навіть сьогодні - під час кровавої війни рашистів проти Україїни. Про позитивний вплив на здоров'я людини народного хорового співу. Про те, як передати цю любов до пісні наступним поколінням... Заспівали разом. Це був своєрідний майстер-клас висого гатунку від Митця, Людини, Громадянина Петра АНДРІЙЧУКА. Шедевральні відповіді на цікаві запитання учасників нашого клубу. Незабутнє спілкування...
Традиційний подарунок своїх книг для бібліотеки "Деміївська". (Текст Миколи Рудакова)

Немає коментарів:

Дописати коментар