Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

четвер, 29 серпня 2024 р.

"І лиш навіює печаль хрестами вкрите кладовище..."

   Двадцять дев'яте серпня - важлива дата для кожного із нас - День пам'яті захисників і захисниць, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

  Сьогодні виповнюється десять років, як Україну приголомшила страшна звістка про розстріл українських військових, шлях яких пролягав через соняшникове поле.  Тому традиційним символом пам'ятного дня  став соняшник.

 Вшановуємо пам'ять полеглих Героїв. 


четвер, 22 серпня 2024 р.

"В серці маю Україну"

  « Бо хто за що, а ми за незалежність.

    Ото ж нам так і важко через те …»

                                                              Ліна Костенко




середа, 21 серпня 2024 р.

"Голосом серця"


  20 серпня в приміщенні бібліотеки "Деміївська" відбулося засідання Комітету з вшанування пам'яті видатного поета,  нашого сучасника - Юрія Тітова.  Були визначені  час і місце проведення та учасники заходу. На вечорі вдруге вручатиметься літературна премія імені Юрія Тітова, заснована Київською організацією НСПУ  і Комітетом.


 Юрій Миколайович Тітов – український поет, член Національної спілки письменників України, лауреат літературно-мистецької премії  ім. Дмитра Луценка «Осіннє золото».

 Під час пологів отримав травму і з дитинства хворів на ДЦП. Свої поезії він набирав кінчиком носа.

 Його поетична творчість наповнена духовними мотивами, душевною лірикою, стійкою громадською позицією. У співпраці з багатьма композиторами на вірші автора створено понад двісті пісень. 

четвер, 15 серпня 2024 р.

Київ. Люди. Літо. Поезія

 8 серпня у бібліотеці відбулась творча зустріч давніх друзів бібліотеки. Сергій Черепанов - письменник, драматург, режисер аматорського театру “Дар” розповів про наступну премєру театру: п'єсу про біженців з України, їх перебування у Німеччині, психологічні складнощі, любов до батьківщини. Також він представив свій проєкт “Фронт і тил разом”, спрямований на підтримку ЗСУ. Бібліотека отримала у подарунок його нову книгу “Моє місто”.

   Голова поетичної студії “Мрія” Ольга Кондратенко розповіла про наступні плани. Це люди, віддані бібліотеці, відомі у інших бібліотечних закладах ЦБС Голосіївського району міста Києва.

   У бібліотеці “Деміївська” 60 років тому розпочав роботу Клуб любителів літератури та мистецтв “Екслібріс”, який започаткувала Майя Марківна Потапова. На її честь активісти клубу замовили проєкт “Власна марка”, який включає поштовий конверт, листівку та набір марок. Він був представлений у бібліотеці. Про діяльність клубу та особистість Майї Марківни - видатної організаторки, культурологіні щороку згадують у грудні на день її народження.

   Це ще одна традиція київських бібліотек - розвиток творчої ініціативи, підтримка та популяризація літературних проєктів. Адже українська культура - це надбання та спадок, про який треба постійно дбати. 


середа, 14 серпня 2024 р.

Про що ми говоримо, коли говоримо про любов

Таку назву має збірка оповідань майстра короткої прози № 1 Реймонда Карвера. Карвер - одне з найважливіших імен ХХ століття. Його називали "американським Чеховим", сам він надихався Ґемінґвеєм, Фолкнером та Буковскі. Свій непростий життєвий досвід Карверу вдалося переродити  в унікальний літературний ландшафт із уламків розбитих мрій "містечкової" Америки. Цей "ландшафт" став класикою літератури США.
"Що ми насправді знаємо про любов? По-моєму, ми в ній лише початківці. Кажемо, що любимо одне одного..."
Збірка оповідань "Про що ми говоримо, коли говоримо про любов" - апогей мінімалістичного стилю Карвера, де важить кожне слово, кожна пауза й кома.
Карвер, Р. Про що ми говоримо, коли говоримо про любов/ Реймонд Карвер; переклад з англійської Ю.Паустовського. - Чернівці : Книги - ХХІ, 2020. - 128 с.


четвер, 1 серпня 2024 р.

Пишаємося своїми читачами!

Вікторія Дорофєєва

Знайомтесь, ця чарівна дівчина – Вікторія Дорофєєва.

Окрім того, що вона читачка і друг нашої бібліотеки, Вікторія перекладає українською мовою твори англійських та іспанських авторів.  В цьому році у харківському видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля» вийшла друком  книга англійського автора Пейджа Туна "Сьоме літо", в перекладі  Вікторії.

Тішимося, що Вікторія є читачкою саме нашої бібліотеки, дякуємо за подаровану книгу і бажаємо їй подальших успіхів!