Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

четвер, 12 березня 2015 р.

Геній сміху

" Повнокровний реаліст, майстер великого мистецтва людинознавства, яке живе тільки правдою, вірою в людину, ненавистю до всього антилюдського й зітлілого, виразник не штучного, а органічного, як життя і рух, оптимізму — такий великий єврейський письменник Шолом-Алейхем…."
 Микола Бажан

Значення творчості Шолом Алейхема для світової літератури велике, адже він разом з М. Твеном, Бернардом Шоу і А.П. Чеховим признаний ЮНЕСКО одним із величніших в світовій літературі письменників - юмористів. Його твори переведені на десятки мов світу.

2 березня біля пам'ятника Шолом Алейхему на вулиці Рейтерській розпочалося святкування з нагоди річниці дня його народження. 
На заході виступили: Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні пан Еліав Бєлоцерковські, начальник Департаменту культури КМДА Діана Попова, директор музею Шолом-Алейхема Ірина Климова, головний редактор газети "Єврейські вісті" Семен Бельман, завідуюча бібліотекою "Деміївська" Галина Козлова.

Виступ посла Держави Ізраїль
Г. Козлова
Начальник Департаменту культури КМДА Д. Попова




Продовжилося свято поетичними читаннями, присвяченими Шолом-Алейхему в приміщенні Єврейської ради України.
Учасниками поетичних читань від бібліотеки були Галина Козлова та Віра Антонова.
Від імені Єврейської ради України та Всеукраїнського фонду ім. Шолом-Алдейхема бібліотекарям були вручені грамоти.




     
Ввечері в музеї, в день річниці від дня народження видатного єврейського письменника та драматурга Шолом-Алейхема, відбулося вручення премії його імені, яка присуджується один раз на три роки.
В церемонії взяло участь багато почесних гостей: академік НАН України, голова Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка М.Г. Жулинський; уповноважений Верховної Ради України з прав людини В. В. Лутковська; начальник Департаменту культури КМДА Д. О. Попова; перший заступник Міністра культури України І. Д. Ліховий; голова Київської міської організації НСПУ В. Г. Даниленко та інші.

В. Даниленко і Г. Фалькович
М. Г. Жулинський

В. В. Лутковська
І. Д. Ліховий







       Лауреатом премії імені Шолом-Алейхема стала Валерія Богуславська за книгу вибраних переводів "Високе дерево".
І. Труфанова, С. Черепанов і В. Богуславська
Спілкування з М. Жулинським

Немає коментарів:

Дописати коментар