Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

понеділок, 23 березня 2015 р.

Сьогодення : спогади, роздуми, публіцистика

   18 березня у бібліотеці "Деміївська" відбулось засідання круглого столу "Сьогодення: спогади, роздуми, публіцистика". На зустріч з громадськістю були запрошені: письменники Герман Обухов з Росії, Сергій Черепанов з Києва, правозахисник Олександр Верхман, директор видавництва Дмитро Бураго.
Олександр Верхман і Сергій Черепанов
Під час обговорення
Герман Обухов
Дмитро Бураго

    Питання сьогодення, взаємовідносин двох країн, історія правозахисного руху були висвітлені докладно із цікавими фактами. Відбулася також презентація книги Г. Обухова "Украденая страна".
   Герман Обухів, колишній радянський дисидент і політв'язень, написав памфлет про останні 20 років російської історії.  
  У видавництві ДЕАН вийшла книга Германа Обухова «Вкрадена країна», написана в жанрі політичної сатири. Це - четверта книга Германа Обухова. За першу - «Погаснувший світанок» - автор отримав на початку 80-х чотири роки таборів і два роки заслання. «Мені ставилася в провину антирадянська пропаганда й агітація, - згадує Герман Обухів, - а після закінчення терміну влада запропонувала мені поїхати з країни».

В обговоренні взяли участь завідувачка бібліотеки Галина Козлова, письменники та громадські діячі Юлія Єрмак, Володимир Гудзій, Олександр Дудка. Проблеми свободи слова, розвитку демократії дуже актуальні в наш час, тому зустріч була плідною і матиме продовження.

Немає коментарів:

Дописати коментар