Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

неділю, 14 лютого 2016 р.

АФГАНІСТАН - УКРАЇНА : ІСТОРИЧНІ ПАРАЛЕЛІ

                                                                                                                          Віддалених боїв заграви
                                                                                                                          Свавільна пам'ять не жене...
                                                                                                                                                  Ігор Рубцов
  11 лютого 2016 року у читальній залі бібліотеки відбувся тематичний вечір, присвячений 27-й річниці виведення радянських окупаційних військ з Афганістану. Поговорити про людяність і провести паралелі між тією війною і нинішньою агресією з боку сусідньої держави до бібліотеки завітали :
Тетяна Яровицина - київська поетеса, лауреат Х Міжрегіонального фестивалю пісенної поезії ім. Ю.Візбора (Харків, 2011), лауреат ІІ Міжнародного поетичного фестивалю "ІНТЕРЕАЛЬНІСТЬ" (Київ, 2014).
Удостоєна: Грамоти Клубу пісенної поезії ім. Ю. Візбора "За соціальну спрямованість поезії", Почесного диплому МСПУ "за внесок у розвиток літературного процесу в Україні". Автор збірки поезій "Контрасты" (2011) та учасниця колективних збірок та альманахів поезії.
                    
 Ігор Рубцов (м. Донецьк) - учасник бойових дій в Афганістані (1984-1988р.р.), автор трилогії "Афганські спогади". Погодившись прийняти участь у заході, Ігор зазначив : "Не став би піднімати хвилю спогадів у той час, коли інша війна заполонила розум людей більшої частини цмвілізованого світу. Та слід провести деякі паралелі. Можна перекинути містки і на події, віддалені на сотні років, але тоді я не був очевидцем. Говоритиму тільки про те, що пам'ятаю і можу осмислити..."


Також у заході прийняли участь наші читачі: Вадим Філінюк (на фото справа) - доброволець, учасник антитерористич- ної організації на сході України та Євген Скок ( на фото зліва) - учасник чотирьох війн : Афганістан, Сумгаїт, Нагорний Карабах та АТО. Нині вони є волонтерами громадської організації "Територія захисту". 





Незважаючи на екстремальні погодні умови - хуртовину й ожеледицю - на захід прийшло чимало читачів.












Тетяна Яровицина на своєму блозі теж розповіла про цей захід. 

Немає коментарів:

Дописати коментар