Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

суботу, 6 лютого 2016 р.

Книжкові знаки

      25 січня 2016 року на абонементі відкрилась виставка екслібрисів професійного художника, члена Національної спілки журналістів України Георгія Сергєєва.

                  Георгій Сергєєв народився 1944 року на Сумщині. Закінчив Український поліграфічний інститут ім.Івана Федорова. За фахом - художник-графік з оформлення та ілюстрації книг.
                  Учасник понад 150 виставок в Україні та за кордоном. У 1992 році на конкурсі екслібриса для Артистичного товариства Св.Луки (Барселона, Іспанія) отримав першу премію та іменну медаль.
                  Роботи Г.Сергєєва представлені у музейних колекціях Державного музею книги і друкарства України, Національного музею літератури України, Національної бібліотеки України ім.В.Вернадського, Музею екслібриса в Каунасі (Литва), Інтернаціонального екслібрисцентру Сент-Нікласа (Бельгія), Мистецького музею Фредеріксхавн (Данія) та в інших відомих музеях та бібліотеках, а також у зібраннях багатьох колекціонерів - шанувальників мистецтва мініатюрної графіки та екслібрису Франції, Італії, Португалії, Данії, Бельгії, Нідерландів, Польщі, Німеччини, Литви, Великобританії, Японії, Канади та інших країн.
                 Творчий доробок Георгія Олександровича різноманітний : книжкова і станкова графіка, живопис і поезія. Художник є автором багатьох портретіва видатних діячів світової культури. Але домінантою творчості стало мистецтво екслібрису. Велика галерея книжкових знаків Г.Сергєєва відображає новаторський дух пошуку. Усі його роботи відзначаються майстерністю, художньою виразністю і змістовністю. Це прояв високої культури, інтелекту, рідкісної винахідливості й фантазії у побудові композицій незвичайних сюжетів.
                 Недарма художник каже про себе : "Життя моє, любов моя - екслібрис"
На відкритті виставки


Немає коментарів:

Дописати коментар