Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

четвер, 10 березня 2016 р.

Краса поезії Шевченка у творчості митця

9 березня, в день народження великого Кобзаря, у бібліотеці відбулася презентація виставки художніх робіт учнів студії образотворчого мистецтва "Мистецтво заради майбутнього". Керівником студії є молода і  талановита художниця Ольга Проценко.

45 робіт на тематику Шевченкових творів розміщено у вітринному просторі бібліотеки.

Кожен учасник культурно-мистецького проекту вибрав для створення своєї картини цитату з улюбленого твору Тараса Григоровича Шевченка. 
Різні за віком, освітою, соціальним статусом, але об'єднані спільною ідеєю  - любов'ю до Шевченкового слова.
       
У своєму вступному слові завідуюча бібліотекою, ведуча заходу,  Галина Козлова, процитувала слова Івана Франка, які найбільш влучно характеризують Великого Поета : "Він був сином мужика і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури".

Також вона продемонструвала присутнім скановану копію "Ревижской сказки" від 09 березня 1816 року, в якій поданий перепис сім"ї діда Тараса Шевченко із зазначенням, що його онуку виповнилося два рочки. Цей документ зберігається в Державному архіві Київської області і був віднайдений не так давно. За унікальність цього документу, у 2010 році його було занесено до Державного реєстру національного культурного надбання України.
Перейнятися Духом  Шевченка і красою художніх творів майстрів пензля  в цей пам'ятний день до бібліотеки завітало  багато шанувальників його поезії.

На заході були присутні представники Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації, президент Міжнародної громадської організації "Ліга миру", представники Централізованої бібліотечної системи Голосіївського району, наукові співробітники літературно-меморіального музею Максима Рильського, Київського музею Костянтина Паустовського та багато інших.
Від Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації за активну участь у культурно-мистецькому проекті "Краса поезії Шевченка у творчості митця" в рамках Шевченківських днів, грамоти учасникам заходу вручала начальник відділу культури Тетяна Верменич.
Президент Міжнародної громадської організації "Ліга миру" Микола Файдун подякував учасникам проекту та організаторам  за високий рівень проведення заходу.
Під час  презентації виставки звучала  музика у виконанні композитора Олени Малишко-Березовської (партія фортепіано) та лауреата міжнародних конкурсів, студента 5-го курсу Національної музичної академії ім. П. Чайковського Тємура Якубова (партія скрипки).

            Нагородження учасників проекту

Немає коментарів:

Дописати коментар