Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

понеділок, 17 вересня 2018 р.

Деміївка: історія та сучасність (до 100-річчя приєднання до Києва)

              По вопросу о присоединеніи Деміевки  Тов. Гор. Головы А.М. Гинзбургъ доложилъ следующее заключеніе городского Юристконсульта:
             " 17-го сентября 1918 г. утвержденъ, а 24 сентября опубликован законъ о присоединеніи предместій Деміевки и Саперной Слободки къ гор.Кіеву. Предместья эти присоединены на определенныхъ условіяхъ, изложенныхъ въ ст. 2 и обычно включаемыхъ въ законъ о присоединеніи"
Кіевскія городскія известія
Изданіе Кіевскаго городского общественнаго управления 
№ 1-2, 1 февраля 1919г.

    Назва колишнього селища Деміївка зустрічається в найменуванні метро,  бібліотеки, зупинки, вулиці, провулку, площі. В порівняно недавні часи Деміївка навіть не входила до складу Києва. Вона стала частиною столиці лише 100 років тому.

На початку свого існування, у першій половині ХІХ сторіччя, Деміївка фігурувала в матеріалах Київського повіту як невеличке село за Либіддю, розташоване на виїзді з міста на Васильківський тракт. Його населення ледве сягало 150-200 жителів. Проте прокладання наприкінці 1860-х років залізниці вздовж межі між Києвом та Деміївкою вдихнуло нове життя у невеличке передмістя.

      До цієї визначної дати  в історії нашого району, колектив книгозбірні "Деміївська" презентує у вітринному просторі бібліотеки фотовиставку "Деміївка: історія та сучасність".

Немає коментарів:

Дописати коментар