Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

суботу, 1 лютого 2020 р.

День в історії. Постаті


1 лютого 1965 року у смт Овідіополь Одеської області народилася українська актриса, театральний педагог, письменниця, журналістка, громадський діяч Лариса  Недін.
Срібний голос ведучої популярних радіопередач "Вечірній клуб актриси Лариси", "А ми до вас в ранковий час" та "Від суботи до суботи" заслуженої артистки України Лариси Недін слухачі розпізнають із перших слів в ефірі.


Лариса Миколаївна закінчила 1988 року Київський театральний інститут ім. І. Карпенка-Карого (майстерня Л. Олійника і А. Роговцевої), працювала два роки в Чернівецькому обласному театрі ім. О. Кобилянської. Красуня з півдня покорила не лише Київ, а й усю Україну. Вона успішно знімалася в кіно. Ще в "Кількох любовних історіях", зігравши роль абатиси, Лариса заявила про себе як про досвідчену актрису. А ще були ролі в "Записках кирпатого Мефістофеля", "Кайдашева сім'я", "Притча про світлицю", "У пошуках мільйонерши", "Страчені світанки", "Сьомий маршрут".

    Лариса Недін - чудова співачка. Для неї творили поети О. Гордійчук, Б. Олійник, Г. Чубач, В. Довжик,  В. Крищенко, С. Галябарда, композитори А. Горчинський, І. Якубовський, Т. Оленєва, Г. Володько. Пані Лариса - натура творча, невгамовна. Пісні в її виконанні часто звучать по телебаченню і радіо.

У творчому доробку Лариси Миколаївни дві поетичні книжки: "Світ, приречений на гріховність" і "Душі моєї оркестри". Видала прозову книжку "Дощ змиває всі сліди", де вміщені спогади її бабусі, яка пережила жахіття Голодомору. Та, мабуть, найбільший творчий доробок - книжка для дітей під назвою "Передчуття свята", випущена у видавництві "Криниця". Ця книжечка схожа на метелика, який перелітає з однієї квіточки на іншу та розповідає про високу духовність, доброту і людяність...

"Молитва мамина і пісня крізь туман, 
А за столом уся наша родина.
І мова рідна - вічний талісман.
Це - моя рідна Україна!
Лариса Миколаївна Недін - член Національної спілки письменників України, Національної спілки театральних діячів України, член правління ТС "Асоціація діячів естрадного мистецтва України", лауреат національних і міжнародних конкурсів і премій.
Джерело: Рудаков, М. Автографи майстрів - Київ: МДФ "Українська хата", 2005. - с. 61-62.
Капустянська, Н. "Сузір'я" талантів Лариси Недін// Культура і життя. - 2018. - № 22. - с.8.

1 коментар:

  1. Вітаю я і вся наша УКРАЇНСЬКА ХАТА!Бібліотеці вдячність за цікаву падачу матеріалу до славного 55-річчя

    ВідповістиВидалити