Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

пʼятницю, 2 жовтня 2020 р.

Студентська акція непокори (до 30-річчя Революції на граніті)

           "Незважаючи на те, що це крайній захід, для нас він єдина можливість висловити протест"                                      Андрій Винничук, голова Студентського братства Львівського університету.  2.10.1990 р.

Протести тривали з 2 по 17 жовтня 1990 року

                                                                                                                     До студентів

Шановні колеги, братове! 

Економічна і політична криза в країні поглиблюється. Інфляція, дефіцит, нестача елементарних побутових речей - ось наслідки свавілля можновладних міністерств. Існуюча Верховна Рада України неспроможна розв'язувати болючі питання сьогодення. Політичною ситуацією і досі керує ненажерливий монстр - комуністична партія. Володіючи награбованими мільярдами, КПРС своїми кривавими руками тримає реальну владу.

    Молодь у всі часи була авнгардом громадських рухів, каталізатором суспільства. Студентство було в перших лавах виступів проти тоталітаризму в Чехословаччині і Болгарії, Румунії і Польщі. Виборена ними свобода сяє і для нас. Не личить відсиджуватися у закутках і байдуже спостерігати за несміливими потугами ще незрілої демократії.

 Саме тому ми готуємося до широкомасштабних акцій громадянської непокори у жовтні 1990 року і висуваємо такі вимоги:

 1. Достроково припинити повноваження Верховної Ради України та призначити нові вибори на багатопартійних засадах восени 1991 року.

 2. Прийняти закон про націоналізацію майна КПУ та ЛКСМУ.

 3. Не допустити підписання союзного договору. Ми закликаємо студентів, молодь, усіх, кому не байдуже майбутнє України, підтримати нас. Готуйтеся до жовтневих акцій громадянської непокори, створюйте осередки Української студентської спілки. 

З нами Бог. 

Київська Рада Української студентської спілки.

  

Немає коментарів:

Дописати коментар