Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

понеділок, 12 жовтня 2020 р.

Мистецтво бути батьками

                                  Якими діти народжуються - ні від кого не залежить, але в наших                                                      силах    зробити їх хорошими завдяки правильному вихованню.  Плутарх

 Слова "Діти - наше майбутнє" не просто красивий вислів. Доля будь-якої спільноти, нації, держави залежить від того, якими будуть її люди. Життєвий досвід не лише свідчить, а й вчить: не буде дітей - не буде й держави. Середовищем первинної соціалізації дитини, джерелом матеріальної й емоційної підтримки, засобом збереження й передання культурних цінностей від покоління до покоління є сім'я.

Батьки - головні природні вихователі дитини. Основний чинник у формуванні особистості - це виховний клімат сім'ї. Як правильно виховати дитину? Кожен з батьків замислюється над цим, а ми пропонуємо Вам підбірку книжок, які допоможуть Вам отримати чіткі орієнтири, які підкажуть, у якому напрямку слід рухатися. Бо ж хто здатен краще виховати вашу дитину, ніж ви самі?


Якими стануть ваші діти, коли виростуть? Чи будуть вони щасливими? Чи стануть порядними та відповідальними людьми, на яких можна покластись? Чи житимуть в них надія і віра? Чи зможуть вони створити і зберегти дружню родину? Усі батьки, яких хвилює доля їхніх дітей, задають собі ці питання. Автор книги, спираючись на особистий досвід і результати численних досліджень, пропонує системний план виховання цілісного і шляхетного характеру дітей як основу їхнього майбутнього успішного життя.

Ландрет, Л. Правильне виховання характеру дітей/ Лінда Ландрет. - Київ: ВБФ "Східноєвропейська гуманітарна місія", 2017. - 334 с.

Зрозуміти, як працює мозок, - нескладно. Навіть більше - це під силу дітям. У цьому переконані автори-психотерапевти, які проведеть вас лабіринтами лівої і правої півкуль, піднімуться з нижнього поверху мозку на верхній, знайдуть схованку дитячих страхів та навіть зазирнуть у свідомість. А у дванадцяти стратегіях покажуть, як ці знання допоможуть батькам виховати успішних, турботливих, упевнених у собі дітей. До кожного розділу подано ілюстрації, які варто читати-розглядати з дітьми.

Сігел, Д., Брайсон Т. Секрети мозку. 12 стратегій розвитку дитини/ Деніел Сігел. - Київ: Наш формат, 2017, - 192с.


Автор презентував чудовий подарунок усім чоловікам і жінкам, у яких є діти. Ця книга дійсно допоможе вам у вихованні дітей. Позитивне виховання зробить ваших дітей успішними, дозволить впоратися з будь-якими життєвими складнощами, позбавить  відчуття провини і страху. А вас зробить по справжньому щасливими батьками, які зможуть вирішити всі проблеми, пов'язані з вихованням дітей у сучасному світі.

Грэй Дж. Дети - с небес. Уроки воспитания. Как развить в ребенке дух сотрудничества, отзывчивость и уверенность в себе. - Москва:ООО Издательство "София", 2010. - 384с.

Як правильно виховати дитину? Кожен із батьків замислюється над цим і відтак поринає в інформаційну безодню, одну за одною випробовуючи різні системи виховання. Автор цієї книжки пропонує підхід, що базується на здоровому глузді й балансі у всьому. Мета такого підходу - формування здорової психіки дитини, що дасть змогу підготувати її до дорослого самостійного життя. Із цією книжкою ви за сім тижнів виведете стосунки з дитиною на новий рівень.

Карпачов, Д. Як дати дитині все без грошей і зв'язків/ Дмитро Карпачов - Київ : Агенція "ІРІО", 2019. - 256 с.


У книзі описана ефективна техніка налагодження продуктивних відносин між батьками та дитиною, заснованих на довір'ї та безумовній любові. Ви дізнаєтеся про те, як уникнути порочних виховних методів, як навчити дитину роботі у команді, розвинути в неї здібності терпіння, вміння справлятися з розчаруваннями, виражати свої почуття і з розумінням відноситися до почуттів оточуючих, приймати відповідальні рішення і миритися з тим, що бажання не виконуються миттєво. Ці навички необхідно культивувати у ранньому віці і переваги такого виховання будуть супроводжувати протягом усього життя.

Викофф, Дж., Анелл Б. "ДА" вместо "НЕТ": Послушный ребенок без криков и шлепков/ Джерри Викофф. - Москва: Фаир-пресс, 2005. - 336 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар