Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

середу, 30 грудня 2020 р.

День в історії. Постаті


Олена Кулик
30 грудня 1979 року народилася Олена Вікторівна Кулик — українська художниця, живописиця, графікеса, дизайнерка, майстриня петриківського розпису, членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України (2007) і Національної спілки художників України (2010).
Олена Кулик - донька Олени Скицюк і онука лауреата Шевченківської премії України славнозвісної петрикині Марфи Тимченко. У 2005 році закінчила Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури. 
У своїй творчості Олена по-своєму інтегрує петриківський розпис, експериментуючи у кольорі, композиції, ритміці. Для її творчості характерні вигадливий орнаментальний декор, гармонійний та ритмічний переспів барв. Створює також батики, вітражі, керамічні вироби.
  З 2016 року і по сьогодні Олена Вікторівна розписує полотна в техніці та стилістиці петриківського розпису в Свято-Михайлівському кафедральному соборі міста Житомира.

А також пропонуємо Вам переглянути фрагменти відновленого розпису в дитячому магазині «Казка» в Києві. Оригінальні розписи були створені 1979 року відомою майстринею петриківського розпису Марфою Тимченко разом з чоловіком Іваном Скицюком і дочкою Оленою Скицюк. У 2002 році під час ремонту магазину новими власниками розписи були повністю закриті гіпсокартоном на наступні 15 років. Протягом 2018 року відбулася реставрація частини розписів групою художників на чолі з дочкою Марфи Тимченко - Оленою Скицюк та онукою Оленою Кулик.
Радимо подивитися розписи в оригіналі за адресою: вулиця Велика Васильківська, будинок 54.
Пропонуємо Вам звернути увагу на різнобічність таланту майстра, помилуватися її чудовими витворами мистецтва петриківського розпису.

Немає коментарів:

Дописати коментар