Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

четвер, 5 травня 2022 р.

Пам'яті Аркадія Голубицького

 Сьогодні Київ прощався з Аркадієм Голубицьким... Здавалося, не так давно читачі нашої бібліотеки насолоджувались його виступами.  І презентація його книги "Тайну свою не открою" відбулася також у нас. Правда, презентував збірку віршів син Аркадія  - відомий київський бард Денис Голубицький, бо він сам - за станом здоров'я - не міг бути присутнім на вечорі.

До слів, які сказав, прощаючись з Аркадієм,  його  багаторічний друг, член Клубу "Екслібрис" Микола Чернявський, нема чого і додати : "Коли йде війна, коли щодня трагічно гинуть десятки, сотні людей, смерть однієї людини може здатися непомітною, неважливою. Більшість з тих, хто знав його і любив, знали його як завзятого туриста і на всі руки майстра, а також любили його дуже світлі пісні. 

У 80-х роках минулого століття разом з Нінель Пазирюк потрапив до оргкомітету конкурсу туристської пісні, що дав на багато десятиліть імпульс київським пісенним клубам і виявився ніби хрещеним батьком багатьом знаменитим київським бардам. Пізніше, вже в 90-ті, вів у ДК "Росток" пісенний клуб, по суті - місце, де давав можливість "виходу в люди" молодим київським авторам, зокрема синові Денису. А вже у нинішньому столітті чимало виступав разом з сином у бібліотеках, у концертах клубу "Співоча родина" в Будинку вчителя.

Аркадій не раз був запрошений  членом журі та почесним гостем фестивалів авторської пісні, але при цьому був людиною дуже скромною, вмів радіти успіхам колег, навіть музику до пісень  волів  більше писати на чужі вірші".                                                                                                                    А від колективу бібліотеки хочемо сказати, що ми  обов'язково зберемося в бібліотеці на вечорі пам'яті Аркадія Голубицького. І будемо раді бачити  всіх, хто його запам'ятав як чесну, щиру і талановиту людину.

Немає коментарів:

Дописати коментар