Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

середу, 27 липня 2022 р.

Творча зустріч з унікальними українцями

 Бібліотеки ЦБС Голосіївського району м. Києва постійно співпрацюють з громадськими організаціями, у тому числі які об’єднують людей з інвалідністю.  Ці люди вражають своєю творчою енергією, визначними здобутками, жагою до життя.

25 липня у читальній залі бібліотеки «Деміївська» відбулась зустріч з представниками громадської організації, з якою давно співпрацюють бібліотеки ЦБС. Очолює її   Петровський Володимир Борисович    — український громадський діяч, керівник Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», один з двох людей в світі, які отримали розряд з парашутного спорту після втрати зору (2013).

   Загалом суспільна діяльність В. Б. Петровського спрямована на реабілітацію та соціальну адаптацію інвалідів (в тому числі власним прикладом), а також на підвищення міжнародного престижу України.  


   В рамках проєкту "Європа, доступна для всіх" ("Моніторинг європейської доступності для осіб з інвалідністю та його практичне втілення в Україні") Володимир Петровський вперше організував системний моніторинг доступності об'єктів історії, культури, транспортної та туристичної інфраструктури більшості європейських країн для інвалідів всіх нозологій і взяв у ньому безпосередню участь.

   Знаний та відомий як в Україні, так і за її межами виконавець українських народних пісень і романсів, дослідник та виконавець  авторської (бардівської) пісні; проводить численні сольні виступи, в тому числі — для осіб з інвалідністю, мало захищених верств населення, а також для учасників бойових дій на сході України. Учасник численних міжнародних програм, метою яких є активізація громадянського суспільства в Україні.

   Володимир Борисович представив членів організації, розповів про їх діяльність і виконав кілька пісень. Також він відмітив якісний ремонт у бібліотеці, яка тепер обладнана зручним пандусом, що дає можливість відвідувати бібліотеку більш широкому колу людей з обмеженими фізичними можливостями. Подібні зустрічі потрібні для всіх, адже Україна зараз потребує єдності як ніколи.

Немає коментарів:

Дописати коментар