Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

вівторок, 3 жовтня 2023 р.

Брехня і способи її викриття

Ця книга адресована не тільки тим, для кого викриття брехні має життєво важливе значення. На жаль, людські стосунки рідко обходяться  без брехні. Брехня охоплює майже всі сфери людської діяльності. Брешуть один одному приятелі (навіть ваш щирий друг буває нещирим), викладачі та студенти, батьки і діти, лікарі та хворі, чоловіки та дружини, адвокати та їх клієнти, продавці та покупці. 
Чи відомо вам, що зазвичай навіть під час десятихвилинної розмови будь-яка людина принаймі тричі бреше? Чи знаєте ви, що детектор брехні насправді викриває не брехню, а лише емоційний стан піддослідного? Чому досвічені брехуни з легкістю проходять перевірку на детекторі брехні, а багато підозрюваних у збудженому емоційному стані були помилково визнані винними і отримали довічне ув'язнення за злочини, яких не скоювали? Проте викрити брехуна можна навіть за однією з численних ознак поведінки : рухів тіла, жестів, міміки обличчя або обмовок. Треба лише вміти це помітити і проаналізувати.

Автор цього світового бестселера вчить викривати приховані емоції інших людей, розпізнавати ознаки брехні, відрізняти брехню від прихованих емоцій і навіть... брехати.
Книга буде корисною не тільки фахівцям, яким потрібно викривати брехню під час роботи, а й звичайним людям,  які можуть стати жертвами брехні навіть за досить звичайних обставин, наприклад при укладанні усних угод, купівлі товарів і послуг, а особливо у приватних стосунках.

Джерело : Екман, П. Теорія брехні/ Пол Екман. - Київ : Видавнича група КМ-БУКС, 223.  - 320с.: іл.

Немає коментарів:

Дописати коментар