Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

середу, 10 квітня 2024 р.

Ця книга має свою історію...

 Наша постійна читачка подарувала нам дитячі книжки. Серед них книга, яку ми давно хотіли мати в своєму фонді :  Володимир Вакуленко "Татусева книга". 
Ця книга має свою історію...

Іменем автора цієї книжечки Володимира Вакуленка назвали вулицю в Ізюмі. Його життя двома кулями обірвали рашисти — просто за те, що він писав казки та вірші рідною мовою та щиро любив українське. Але не кожна дитина за віком усе це усвідомить. А ось те, що кожен рядок просякнутий татусевою любов’ю, теплом, гумором, неодмінно відчують навіть найменші.

Кілька фактів для дорослих. Віршики написані в дошкільні роки сина поета і присвячені йому. Хлопчик, якому нині 14, має інвалідність через розлади аутистичного спектра. Із трьох років він ріс із татом після розлучення родини, адже мама хлопчика втратила можливість ходити й не мала змоги повноцінно піклуватися про нього. Володимир буквально присвятив життя Віталію.

28 листопада стали відомі результати ДНК-експертизи : одне з тіл, закопаних у безіменній могилі в лісі на Ізюмщині, належить 49-річному Володимиру Вакуленку...

«Видавництво Старого Лева» вирішило перевидати ці вірші. Увесь прибуток від майбутнього видання буде передано синові письменника та його батькам, які нині опікуються онуком. 1,8 тис. людей поширили це оголошення, сотні пишуть про бажання купити видання, роблять передзамовлення. Чимало планують «підвісити» книгу — тобто сплатити за неї, щоб її передали якійсь дитині. Чимало й тих, хто дарує хлопчикам й дівчаткам, батьки яких на фронті, аби легше було чекати їхнього повернення.

Джерело:https://osvitoria.media/opinions/tatuseva-knyga-osoblyvyj-podarunok-pid-yalynku/

Немає коментарів:

Дописати коментар