Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

понеділок, 8 квітня 2024 р.

Українська душа пов'язана з піснею

Вадим Крищенко

Люблю поезію, в якій
Звучить мелодія незримо,
Немов сім кольорів надій
Покладені на точну риму.

Люблю рядок, де міра й лад, 
Де слово плаче і сміється, 
Де наче подих кожен склад
І наголос на ритмах серця.

 7 квітня 2024 року в Клубі Цікавих Зустрічей Миколи Рудакова закриття сезону 2023/24 року.

Гостем КЛУБУ був популярний діяч української сучасної літератури та культури Вадим КРИЩЕНКО - народний артист України.


Вадим Крищенко : "Поезію, як на мене, треба читати вибірково, під настрій, не обов'язково з першої сторінки. Вишукуйте те, що співзвучне стану вашої душі. Шукайте, здавалося б, в німих рядках отого співрозмовника і порадника, якого кожній людині так хочеться віднайти в цьому складному, мінливому і, на жаль, в багатьох випадках жорстокому і немилосердному світі".
Вадим КРИЩЕНКО - автор півсотні книг, понад тисячі пісень, серед яких і десятки відомих у світах шлягерів у виконанні популярних українських співаків, зокрема: світлої пам'яті - Дмитро ГНАТЮК, Назарій ЯРЕМЧУК, Віктор ШПОРТЬКО, Віталій БІЛОНОЖКО... І нині сущі - Павло ДВОРСЬКИЙ, Надія ШЕСТАК, Анатолій МАТВІЙЧУК, Олександр ВАСИЛЕНКО...
Широковідомі пісні автора : "Наливаймо, браття, кришталеві чаші", "Хай щастить вам, люди добрі", "Молитва", "Берег любові", "Одна єдина" та багато інших. Твори В. Крищенка читають майстри художнього слова - Анатолій ПАЛАМАРЕНКО, Анатолій ДЕМЧУК...
Вадим Дмитрович читав НАПАМ'ЯТЬ (1 квітня йому виповнилось 89) свої нові поетичні твори. Філософсько зрілі, патріотичні, з гумором... До сліз затронув усіх вірш-реквієм за загиблими захисниками "Земля опухла від могил".

Глядачі щирими оплесками сприймали виступ майстра слова.
Традиційні - фото на згадку, автограф-сесія.
На згадку про зустріч Микола Рудаков вручив народному поету В. Д. Крищенку ПОДЯКУ від Міжнародної доброчинної фундації УКРАЇНСЬКА ХАТА.

Немає коментарів:

Дописати коментар