Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

неділя, 8 вересня 2024 р.

Слово має силу

Оксана Гурська

«Слово має силу» - під такою назвою 05 вересня 2024 року в Бібліотеці «Деміївській» відбувся патріотичний захід – презентація книги поезій Оксани Гурської «Люди зі сталі». Ініціатором заходу була завідувач бібліотеки №15 для дітей Дубенюк А.І. та наші спільні партнери – колеги з Київського професійного коледжу автотранспортних технологій у особі бібліотекаря Сушко В.В. та методиста по навчально-виховній роботі - Христич З.О.  

Оксана Гурська – непересічна мужня людина з великим серцем і чуйною душею. Вона є неймовірним прикладом віри та сили, вірності та любові. Оксана має великий досвід очікування з полону друга-«азовця» Геннадія Харченка, а це пошуки, переписка з офіційними структурами, листи до Ердогана, Папи Римського та Трюдо, мітинги на підтримку полонених у Канаді та Україні.  Учасниця організації «Жінки зі сталі». 

     Збірка «Люди зі сталі» - це не стільки про вірші, скільки про людські долі, про всесвіт жінок захисників Маріуполя та «Азовсталі», тих, хто в лютому – травні 2022 року прийняли на себе всю лють російської армії. Про берегинь, які пережили та втратили занадто багато, але не зламалися та відтворили свої почуття у віршах, що торкаються самої душі. Поезія присвячена боротьбі за українських захисників – військових  полку Азов, які боронили місто Маріуполь в найзапекліші місяці повномасштабного вторгнення і наразі перебувають в полоні. Книга була видана за спонсорської допомоги канадської громадської організації, заснованої українцями Ванкувера. У збірці представлені вірші Оксани Гурської та ще п’ятьох авторів, а також історії двох родин, життя яких пов’язане з «Азовсталлю».


Почесною гостею заходу була Народна артистка України Світлана Мирвода - українська бандуристка, співачка. Її мелодійні романси, народні балади, ліричні пісні гарно доповнювали емоційну розповідь пані Оксани і були музичною окрасою заходу. Також приймали участь юні здобувачі освіти другого курсу групи П25с  - Магукало Людмила, Старовойтова Діана та Скварчинська Сніжана. Вони навчаються в Київському професійному коледжі автотранспортних технологій. Дівчата прочитали для глядачів вірші зі збірки «Люди зі сталі».  Хоча зустріч тривала більше двох годин, здалося, що промайнула лише мить. Автор наостанок процитувала слова Лесі Українки «О сором мовчки гинути й страждати, як маєш у руках хоч заржавілий меч. Ні! Краще ворогу наодсіч дати! Та так, щоб голова злетіла з плеч». Як же ці слова і сьогодні звучать сучасно і актуально.

Немає коментарів:

Дописати коментар