Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

вівторок, 29 грудня 2015 р.

До "Екслібриса" з любов'ю

                                                                         Летять у вирій, тужачи, літа
                                                             Крізь весни і холодні хуртовини.
                                                             А час беззастережно нам сивини,
                                                             Як паморозь, на скронях запліта.
23 грудня 2015 року у бібліотеці "Деміївська" відбувся традиційний вечір на честь 52-ї річниці від дня заснування клубу "Екслібрис" та дня народження його засновника Потапової Майї Марківни. 
        Потапова М.М. працювала в нашій бібліотеці (колишня назва - ім.С.Кірова) з 15 січня 1961 року до 05 вересня 1963р. на посаді зав.абонементом. Але за цей час встигла багато чого залишити після себе. А головне - це створення Клубу любителів мистецтв, власне з якого і розпочалося довге життя клубу "Екслібрис".
        До цієї дати колектив бібліотеки презентував документальну виставку "Вона була як вогник для людини І розумом, і першим відкриттям..."
        На виставці вперше за 50 років були представлені документи середини ХХ ст., які стосувалися роботи Майї Марківни на посаді бібліотекаря: плани, звіти, тарифікація, накази тих років.
        Ведучими заходу були Анатолій і Лідія Потапови, Євген Черняховський.
          У залі не було вільних місць. Багато присутніх, які прийшли до клубу "Екслібрис" учнями, студентами, аспірантами, сьогодні є відомими діячами літератури і мистецтва, лауреатами багатьох конкурсів і фестивалей, авторами книг і наукових досліджень, збирачами колекцій і засновниками музеїв...

                    У заході прийняли участь : Микола Чернявський, Сергій Черепанов, Марина Фалькович, Аркадій та Денис Голубицькі, Володимир Каденко, Наталія Висоцька та інші.

Немає коментарів:

Дописати коментар